View Single Post
Vechi 02.01.2009, 20:45:07
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Despre Rai (2)

[COLOR=#333333]Și spunea Sfântul Cozma: "Îmi era foarte greu și una și alta. De cad în prăpastie, mi s-a spus că aceea este gura iadului și mă înghite și nu mai ies. Ca să mă sui pe punte era de asemenea imposibil că toți cădeau. Atunci când ei mă târau să mă arunce în flăcări, am strigat: Maica Domnului, nu mă lăsa! Și deodată a apărut o femeie îmbrăcată în alb, ca fulgerul, și doi apostoli. Erau Andrei și Ioan Evanghelistul. Și a zis Maica Domnului către Apostoli: "Ioane și Andrei, luați sufletul acesta din mâinile dracilor și-l duceți până la Raiul desfătării". Și atunci dracii au fugit toți, și m-au luat cei doi apostoli, iar Maica Domnului s-a făcut nevăzută.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și a zis apostolul: "Nu te teme, frate Cozma, de acum mergi cu noi. Sai pe punte!" Și-au sărit ei pe puntea aceea numai de două degete. Și un apostol mă ducea de mână înainte și unul mergea în urmă și mă ținea.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și-am trecut acea mare prăpastie pe puntea cea îngustă, dar la capătul punții, era un arap care se părea că ajunge până la nori și limba lui de zeci de metri afară de focși ochi de flăcări și acest arap stătea cu o mână deasupra prăpastiei și mâna aceea care stătea deasupra prăpastiei era umflată ca un stâlp, iar cealaltă era zbârcită și lungă.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Acela când ne-a văzut pe noi cu greu s-a dat în lături și scrâșnea cu dinții la mine: "Mi-ai scăpat de data aceasta, dar ai să mai vii odată pe aici". Și eu, după ce am trecut de arapul acela, am întrebat pe Apostolul Andrei și pe Ioan:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Sfinții ai lui Dumnezeu Apostoli, cine este arapul acela care stă la capătul punții aceleia pe unde am trecut?[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Acela este satana. Ai auzit ce spune Apostolul Petru? Domnul puterii văzduhului.[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Dar de ce are mâna aceea umflată, care o întinde deasupra prăpastiei aceleia?[/COLOR]
[COLOR=#333333]- De-atâtea suflete câte ia de pe punte, și-i aruncă mereu în gura iadului. Că veșnic, veșnic vin de pe fața pământului și i s-a umflat mâna cât ia de pa punte și aruncă în iad![/COLOR]
[COLOR=#333333]- Dar eu, am întrebat, am să scăp de el?[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Tu ai să scapi, fiindcă ai avut pe Maica Domnului ocrotitoare și pe noi. Deci nu te teme de el, căci mergem până la Raiul desfătării.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și am mers după ce am trecut de arapul acela și am dat de niște câmpii verzi cu milioana de milioane de flori de multe feluri de culori și era o mireasmă de flori cum nu este pe fața pâmăntului și cum nu poate să-și închipuie nimeni. Și florile acelea le bătea un vântișor așa cald, iar deasupra florilor erau cete, cete de copii cu aripi strălucitoare, care mergeau și zburau deasupra florilor și cântau așa: "Sfânt, sfânt, sfânt, Domnul Savaot, plin este cerul și pământul de slava Ta".[/COLOR]
[COLOR=#333333]Mergând noi printre milioanele acelea de grupuri de copii, care zburau pe deasupra florilor, în mijlocul acelei câmpii am zăzut un bătrân cu barbă albă, frumoasă, veșmintele lui străluceau ca soarele și am mers acolo. Și când am mers noi cu apostolii, cu Andrei și cu Ioan, bătrânul acela a binecuvântat pe apostoli și i-a sărutat pe frunte, iar ei i-au sărutat mâna. Atunci am întrebat eu pe apostoli:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Domnii mei, cine este bătrânul acesta așa de frumos și de ce sunt atâtea milioane de copii care zboară pe aici?[/COLOR]
[COLOR=#333333]- A auzit de "Sânul lui Avraam"?[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Am auzit în Evanghelie.[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Ei, acesta este Avraam Patriarhul, iar milioanele de copii care cântă aici și zboară pe deasupra florilor sunt sufletele drepților care au intrat în "Sânul lui Avraam" și care au fost drepți și milostivi ca el.[/COLOR]
[COLOR=#333333]După aceea ne-am luat rămas bun, de la acela care zicea că este Avraam și am pleact zburând; mergeam prin văzduh cu iuțeală mare și am ajuns în altă parte și acolo odată s-au făcut niște ziduri de aur și de pietre scumpe și niște porți în forma fulgerului, iar niște tineri foarte frumoși, încinși cu curcubee de aur, stăteau la porți și aveau săbii de foc; la poartă și pe poartă era, ca și cum ar răsări soarele, lumină ca fulgerul. Și au întrebat acei de la poartă pe Apostolul Andrei și pe Ioan:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Unde duceți sufletul acesta?[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și a zis Apostolul Andrei:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Avem poruncă de la Maica domnului și de la Domnul nostru Iisus Hristos să-l ducem până la Raiul desfătării.[/COLOR]