View Single Post
Vechi 02.01.2009, 20:45:59
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Despre Rai (3)

[COLOR=#333333]Atunci s-au deschis porțile singure și am intrat după acele ziduri. Acolo am văzut nenumărate biserici și palate ale cerului. Nimeni nu putea să numere atâtea biseric, și atâtea minuni se vedeau, încât limbă de om nu poate povesti. Erau pomi care numai pe o singură ramură rodeau 60-70 feluri de roade.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Florile și frunzele pomilor cântau slavoslovia lui Dumnezeu. Și fiecare pom avea un cort; dar nici pomii nu semănau unii cu alții și nici corturile. Și în cort era o masă și un scaun de aur și bucate și băututri scumpe pe masă. Dar bucatele nu semănau, iar la fiecare cort, la fiecare masă stătea o persoană foarte frumoasă, ca de treizeci de ani.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Toți erau de această vârstă, căci la judecată toți vor învia cu vârsta de treizeci de ani, după cum arată Sfinții Părinți. Și acolo cântau păsări, milioane și milioane, dar nici păsările dintr-un pom nu semănau cu cele din alți pomi. Culoarea aripilor păsărilor numai Dumnezeu o știa și păsările acelea unele erau albastre, altele roșii, altele vișinii, altele gri, altele albe, altele trandafirii, și cântau negrăită frumusețe, psalmi și rugăciuni.[/COLOR]
[COLOR=#333333]La unul pomul era de mărgăritar, la altul de onix, la altul era de rubin, la altul era de safir, la altul era de ametist, și așa mai departe. Și mesele, la unul era de marmură, la altuș de aur, la altul de argint, și nici scaunele nu semănau. Și era atîta frumusețe și atâta cântare acolo, iar mulțimea pomilor și a corturilor și felurimea aceea atât de frumoasă nu mai avea margini.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și mergând noi pe acolo, eram uimiți de atâta frumusețe și cântare. Atunci am întrebat pe Apostolul Andrei:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Domnii mei, aici este Raiul desfătării?[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Nu frate, de abia am ajuns la pământul celor blânzi.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Vezi ce spune în fericirea a treia din Evanghelie: Fericiți cei blânzi, că aceia vor moșteni pământul. Să nu credeți că este vorba de pământul acesta stricăcios. Auzi ce pământ îi așteaptă pe cei blânzi! Și de-abia am ajuns la pământ și am întrebat:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Dar de ce corturile sunt altfel și bucatele și băuturile altfel și pomii altfel și scaunele altfel și păsările cântă altfel dintr-un copac în altul?[/COLOR]
[COLOR=#333333]Atunci mi-a spus Apostolul Andrei:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- N-ai auzit ce spune Mântuitorul în Evanghelie? În casa Tatălui Meu sunt multe lăcașuri și Eu Mă duc să vă pregătesc vouă loc. Deci aici, frate Cozma, să știi că și cortul și masa și pomul și poamele și păsările toate sunt după mărimea faptelor bune ale fiecărui om. Cum și-a împodobit cineva pomul pe fața pământului cu post, cu facere de bine, așa îl găsește dincolo și se va veseli în vecii vecilor, că aici nu mai este bătrânețe, nu mai este boală, nu mai este moarte, nu mai este durere.[/COLOR]
[COLOR=#333333]De aceea este depărtare și deosebire de la un pom la altul, pentru că este după măsura faptelor bune ale fiecărui suflet care a ajuns aici. Și a mers sufletul dreptului aceluia zburând ca gândul, că așa merge sufletul ca razele soarelui de repede. Și a mers cam cât ar merge un om cinci sute de ani pe jos. Noi am mers deci în câteva minute, pentru că mergeam ca gândul.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și am dat de alte zidiri de milioane de ori mai frumoase ca cele dintâi. Și la alte porți în forma fulgerului și la ele nu mai erau tineri, ci erau serafimi cu șase aripi care păzeau. Și am întrebat:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Domnii mei, ce ziduri, ce cetate este aici?[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și au zis:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Acum, frate, ne apropiem de Palatul Noului Sion al lui Hristos, care-l va da celor doisprezece Apostoli după Judecata de Apoi.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și îndată porțile cele în chipul fulgerului s-au deschis și serafimii aceia au întrebat:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Unde duceți sufletul acesta?[/COLOR]
[COLOR=#333333]Și a zis Apostolul Ioan Evanghelistul:[/COLOR]
[COLOR=#333333]- Poruncă avem de la Mântuitorul și de la Maica Domnului să-l ducem până la Raiul desfătării.[/COLOR]
[COLOR=#333333]Atunci ne-au dat drumul și am intrat.[/COLOR]