View Single Post
Vechi 02.01.2009, 20:55:12
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Rugaciunea vamesului (2)

[COLOR=black]Aici, departe de casa Tatălui ce­[/COLOR][COLOR=black]resc, departe de Sion, multă vreme [/COLOR][COLOR=black]am păscut porcii în pământ străin. [/COLOR][COLOR=black]Harfele mele stau și acum atârnate în [/COLOR][COLOR=black]sălcii: nu mai pot cânta atâta vreme cât mă aflu în țara păcatului. Păcatul [/COLOR][COLOR=black]a ridicat din nou un zid de despărțire, încât nici o rază din iubirea Ta, nici o lacrimă de mângâiere nu mai pot pă­trunde până la mine. Inima mi-e de piatră, iar ochii îmi sunt de iască.[/COLOR]
[COLOR=black]Iarăși simt că mă asfixiez, iarăși [/COLOR][COLOR=black]îmi este dor de cerul de azur, iarăși Te [/COLOR][COLOR=black]chem la mine: pogoară-Te încă o [/COLOR][COLOR=black]dată, Iisuse, după oaia ce iarăși s-a ră­[/COLOR][COLOR=black]tăcit. Nu mă lăsa singur și părăsit, [/COLOR][COLOR=black]căci acum, mai mult ca oricând, am [/COLOR][COLOR=black]nevoie de Tine, numai de Tine.[/COLOR]
[COLOR=black]Da, Iisuse, am nevoie numai de Tine, fiindcă numai Ție Ți s-a dat toa­tă puterea în cer și pe pământ.[/COLOR]
[COLOR=black]Am nevoie numai de Tine, pentru [/COLOR][COLOR=black]că numai Tu, Iisuse dulce, Ți-ai arătat [/COLOR][COLOR=black]nemărginita-Ți iubire pentru mine, vărsându-Ți până și ultima picătură de sânge pentru mântuirea mea.[/COLOR]
[COLOR=black]Am nevoie, iarăși, numai de Tine,[/COLOR][COLOR=black] căci numai cu Atotputernicia Ta mai [/COLOR][COLOR=black]pot fi scos din noua prăpastia în care [/COLOR][COLOR=black]am căzut și numai cu dragostea Ta [/COLOR][COLOR=black]fără seamăn Te mai poți apropia de [/COLOR][COLOR=black]un ticălos și de un mincinos ca mine. [/COLOR][COLOR=black]Părăsit de toți, ca și întâia oară, mi [/COLOR][COLOR=black]se pare că - în starea în care mă aflu [/COLOR][COLOR=black]acum - Măicuța Ta nu mai este și [/COLOR][COLOR=black]Măicuța mea, pentru că Ea este nevi­[/COLOR][COLOR=black]novată, iar eu sunt vinovat de moarte. [/COLOR][COLOR=black]Ea este precum crinul de frumoasă și [/COLOR][COLOR=black]binevoitoare, iar eu sunt ca un câine [/COLOR][COLOR=black]împuțit și urât.[/COLOR]
[COLOR=black]În starea în care mă aflu acum, [/COLOR][COLOR=black]parcă nici prietenul meu cel mai drag, [/COLOR][COLOR=black]nici îngerașul nu mai este cu mine și nu mă păzește. Păcatele mele l-au alungat, așa cum fumul alungă albi­[/COLOR][COLOR=black]nele. Prea mult mi-am bătut joc de [/COLOR][COLOR=black]îndelungata lui răbdare și așteptare. [/COLOR][COLOR=black]El veghea zi și noapte lângă mine ca [/COLOR][COLOR=black]să nu mi se întâmple vreun rău, iar eu [/COLOR][COLOR=black]zi și noapte păcătuiam, întristându-1 [/COLOR][COLOR=black]și îndurerându-1.[/COLOR]
[COLOR=black]Recunosc, bunul meu Iisus, că pă­[/COLOR][COLOR=black]catul meu de acum este de mii de ori mai greu decât lepădarea lui Petru, este la fel cu prigonirea lui Saul din Tars și nu este departe de trădarea lui Iuda.[/COLOR]
[COLOR=black]În fiecare zi și în fiecare ceas mă [/COLOR][COLOR=black]lepăd, în fața dușmanului nevăzut și în fața oamenilor, de Numele Tău și [/COLOR][COLOR=black]de iubirea Ta - și câtă deosebire este, Doamne, între lepădarea lui Petru și lepădarea mea![/COLOR]