Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
Uite...celor carora nu le place numele Gheorghe sau Vasile sau Ion nu le place cum suna nicidecum nu le place cine a fost Gheorghe sau ca e nume prea folosit .Si eu il cinstesc pe Sf.Vasile sau Gheorghe ,au fost oameni foarte de pret pentru ortodoxie,oameni care trebuie luati ca exemplu dar nu imi place cum suna numele si cred ca si altora ,nu e vorba ca e nume romanesc sau ca e nume a unui Sf. Nu sustin eliminarea numelelor romanesti Doamne fereste eu doar spun ca nu conteaza cum te numesti,daca ai nume strain,nume romanesc conteaza ca ai un nume si cu asta te identifici,nu e nimic rau daca ii pui numele unui copil de Iustin sau Alin sau Denis,dupa parerea mea sunt nume frumoase dar ramane de vazut sufletul celor ce le poarta.Credeti ca daca te cheama Gheorghe si pacatuiesti o sa te ajute Dumnezeu?NU ,omul chiar daca il cheama Max chiar daca il cheama Gheorghe sunt priviti la fel in fata lui Dumnezeu.
|
Doamne-ajuta!
Imi cer iertare, cred ca nu am fost clar.
1. Am scris: De ce azi Gheorghe si Vasile "nu mai suna" ca acum 70-80 de ani si de ce cred eu ca vor avea din nou un ecou placut peste un numar de ani.
2. Nu am scris dar sunt intru-totul de acord cu tine ca numele nu iti usureaza nici macar cu o catime talerul pe care iti sunt asezate pacatele.
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
|