View Single Post
Vechi 03.01.2009, 05:57:00
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Exclamation Acatistul de pocainta pentru prunci avortati(3)

Condacul 11:

Duh de intreaga intelepciune daruieste-mi, Doamne si Stapanul vietii mele, ca din tineretile mele m-am lipsit de virtuti, intreaga m-am robit patimilor, duhul si sufletul mi-am pangarit si trupul mi-am stricat. dumnezeule al indurarilor si al milostivirii! Nu Te ingretosa a ma curata pe mine, pacatoasa cea prea spurcata; zidirea Ta sunt, miluieste-ma si ma curateste de toata intinaciunea trupului si a duhului, si ma invredniceste cu indraznirea sa strig Tie: Aliluia!

Icosul 11:

Asteptarea inimii mele, care nadajduieste catre Tine, nu o lepada, Doamne, si nu ma rusina inaintea ingerilor si a oamenilor la Dreptul si Infricosatul Tau judet; nu ma osandi atunci dupa faptele mele, ci dupa mila Ta iarta toate gresalele mele, care strig Tie:

Miluieste-ma pe mine, cea cu inima necurata;
Miluieste-ma pe mine, cea cu diavoleasca robie inrobita;
Miluieste-ma pe mine, cea in pacate nascuta, prin Botez spalata si iarasi cazuta, ca un porc, in nelegiuire;
Miluieste-ma pe mine, careia s-au imputit ranele pacatelor sufletului meu;
Miluieste-ma pe mine, care din pricina pacatelor mele cele grele si de moarte, in trandavie si deznadejde am cazut;
Miluieste-ma pe mine, care tot pacatul am savarsit si de toata pedeapsa m-am invrednicit;
Miluieste-ma pe mine, Ziditorul meu, si intru pocainta primeste-ma pe mine, cea cazuta;
Doamne al meu, Doamne, Bucuria mea, miluieste-ma pe mine, cea cazuta!

Condacul 12:

Cu marimia iubirii Tale de oameni; Dumnezeul meu, acopera toate nelegiuirile mel, primind pocainta mea, ca intru dragoste catre Tine sa strig pururea: Aliluia!

Icosul 12:

Tineretile mele au trecut intru nebunia mea, toata viata mea intru pacate o am cheltuit; intru lenevie si negrija de pocainta; insa batranetile, prin frica de moarte si judecata ta cea de neocolit m-au adus la pocainta. Nu ma lepada, Mantuitorul meu, pe mine care in ceasul al unsprezecelea am venit in bratele Tale parintesti si intru pocainta strig:

Miluieste-ma pe mine, ca sangele pruncilor mei nevinovati striga catre Tine, dand marturie ca sunt ucigasa lor;
Miluieste-ma pe mine, dumnezeul meu, Care dupa fire esti unul in trei Ipostasuri;
Miluieste-ma pe mine, Doamne, Cela Ce minunat esti intru mila Ta;
Miluieste-ma pe mine, stapane, Care indelung rabzi pacatele noastre;
Miluieste-ma pe mine, Imparate Sfinte, care tamaduiesti neputintele;
Miluieste-ma pe mine, Cela Ce esti imbelsugat in dragoste si cu iubirea Ta incalzesti pacatosii deznadajduitii;
Miluieste-ma pe mine, Atotputernice, Care neputintele noastre ai purtat;

Condacul 13: (acest condac se zice de trei ori)

Arata-se-va pe cer semnul Fiului Omului in ziua aceea infricosata a celei de-a doua veniri a judecatorului viilor si mortilor- Preacinstita Cruce a Fiului lui dumnezeu. Atunci vor plange toate neamurile pamantului. O, Iisuse Hristoase, mantuitorul si judecatorul nostru si Imparate al tuturor! Da-mi mai inainte de acea zi lacrimi de pocainta, ca sa plang mai fierbinte rautatile si faptele mele cele pierzatoare, cu care sufletul mi l-am intinat si Preacinstitul Sange al Legamantului tau amar l-am batjocorit-ca atunci, dimpreuna cu ingerii si cu toti sfintii si dreptii sa strig Tie: Aliluia!

Apoi se zice iarasi Icosul 1:

Dumnezeule si Doamne! A Ta este zidirea: insa vai mie, ca pacatul savarsit de Adam in rai traieste in trupul meu, si ca o roaba ii slujesc pururea cu osardie ci acum ma rog Tie:

Miluieste-ma pe mine, Facatorule al lumii de sus;
Miluieste-ma pe mine, Ziditorule al firii de jos;
Miluieste-ma pe mine, stapane al puterilor ceresti;
Miluieste-ma pe mine, Indreptatorule al fapturilor trupesti;
Miluieste-ma pe mine, Cela ce porti de grija tuturor;
Miluieste-ma pe mine, care aduc Tie lacrimi pentru pacatele mele;

si Condacul 1:

Mielule al lui Dumnezeu, Cela ce ridici pacatele lumii, auzi tanguirea mea si ia aminte la durerea inimii mele, ridica de la mine povara cea apasatoare a pacatelor mele; Cela ce ai purtat neputintele noastre, primeste intru pocainta pe cea care se cucereste Tie, rugandu-se si strigand din adancul sufletului: Doamne al meu, Doamne, Bucuria mea, miluieste-ma pe mine, cea cazuta!

Dupa aceea zicem aceste rugaciuni:

RUGACIUNEA INTAI:

O, Stapane, Doamne Iisuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu! Cela Ce din preamulta bunatatea Ta pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire Te-ai imbracat in trup, si Te-ai rastignit, si Te-ai ingropat, si prin Crucea Ta ai innoit firea noastra cea stricat, primeste pocainta mea pentru pacatele ce le-am facut si auzi cuvintele mele: pacatuit-am, Doamne la cer inaintea Ta, cu cuvantul, cu fapta, cu sufletul si cu trupul si cu cugetul mintii mele; am calcat randuielile tale, nu am ascultat poruncile Tale, am maniat Bunatatea ta, Dumnezeul meu-dar fiindca a Ta este zidirea, nu ma deznadajduiesc pentru mantuirea mea, ci nemarginita Ta Milostivire indraznind alerg si ma rog Tie: Doamne! Intru pocainta da-mi inima Infranta, si primeste-ma cand ma rog, si da-mi gand bun, da-mi lacrimi si umilinta, Doamne, da-mi dupa harul Tau sa pun inceput bun. Miluieste-ma, dumnezeule, miluieste-ma pe mine, cea cazuta, si pomeneste-ma pe mine, pacatoasa roaba Ta, intru Imparatia Ta. Amin.

RUGACIUNEA A DOUA:

O, Dumnezeule, Preamilostive Hristoase Iisuse, rascumparatorule al celor pacatosi! Pentru mantuirea neamului omenesc ai lasat, atotmilostivire, Cerurile preaslavite si Te-ai salasluit in valea aceasta mult-pacatoasa a plangerii, ai primit pe Dumnezeiestii Tai umeri neputintele noastre si ai purtat durerile noastre; Tu, o, Sfinte Patimitorule, ai fost ranit pentru pacatele noastre si chinuit pentru faradelegile noastre-si de aceea si noi inaltam catre Tine, Iubitorule de oameni, rugaciuni smerite. Primeste-le, Preabunule Doamne, si te pogoara catre neputintele noastre, si pacatele noastre nu le pomeni, si intoarce de la noi hotararea cea cu dreapta manie de a ne rasplati pentru faradelegile noastre. cela Ce prin atotcinstitul Tau Sange ai innoit firea noastra cea cazuta, innoieste-ne, Doamne Iisuse Hristoase, Mantuitorul nostru, si pe noi, cei care ne aflam intru stricaciunea pacatelor si mangaie inimile noastre cu bucuria desavarsitei tale iertari. Cu tanguire si lacrimi de pocainta fara de masura cadem la picioarele Dumnezeiestii Tale milostiviri: curateste-ne, Dumnezeul nostru, cu harul Tau cel Dumnezeiesc, pe noi toti, de toate nedreptatile si faradelegile vietii noastre-ca intru sfintenia iubirii Tale de oameni sa laudam atotsfant numele Tau, dimpreuna cu al Tatalui, si al Preabunului, si de viata facatorului duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.