Dom-le apropo de pe cartea cu profetii despre Antihrist:
Zice acolo ca cica ar fi dat nu stiu ce profetie Sfantul Calinic de la Cernica in care se zice ca in 1992 ar veni sfarsitul lumii.
Asa a venit sfarsitul lumii in 1992?
Nu.
A cazut biserica ortodoxa din Dumnezeu?
Nu ca se pogoara in continuare Sfanta Lumina la Ierusalim ca dovada clara ca Duhul Sfant lucreaza in Bisericile Ortodoxe canonice.
A dat oare Sfantul Calinic asemenea profetie?
Eu nu cred.
Ce zicea Sfantul Calinic:
"Nu cumva sa fie acestea vremurile despre care zicea Domnul nostru Iisus Hristos cu indoiala ....".
De ce?
Deoarece omul fiind liber si decizand acum in timpul vietii sale daca se pierde sau se mantuieste Dumnezeu cum poate sa stie ce va decide omul?
Ca omul poarta in sine chipul lui Dumnezeu de implica posibilitatea de a se pierde sau de a se mantui adica liberul arbitru.
Cand zice Domnul nostru Iisus Hristos:
"Dumnezei sunteti toti si fii ai celui Preainalt" nu arata clar ca voia sa e sa ii fim cu totii fratii si fii ai Tatalui?
Iar voia lui Dumnezeu este ca toti sa se mantuiasca.
Cine crede ca exista destin si a ales inainte de a se naste pentru ce mai merge la Sfanta Biserica?
Pentru ce se mai roaga,pentru ce mai posteste?
Pentru ce ne mai mustra Dumnezeu,pentru ce s-a mai pogorat sa se rastigneasca pentru noi daca deja e clar ce o sa facem dinainte si nu se mai poate schimba?
Cand zice ca a rupt zapisul pacatelor noastre inseamna ca toti oamenii pot sa fie mantuiti indiferent de "mostenirea genetica" ( :) ).
(vedeti ca parintele Teofil Parainau ca a vorbit aseara la Trinitas si a zis ca exista mostenirea trupeasca de la parinti dar sufletul e creat la toti oamenii de Dumnezeu.Si a zis ca toti suntem liberi. Unii nu inteleg ce a zis parintele Arsenie Boca si interpreteaza in stil fatalist.)
Aceasta idee cu a alege inainte de a te naste e din ereziile asiatice.
O puteti vedea in erezia de film Matrix.
Dar daca e sa fim corecti toti oamenii se trag dintr-un Sfant Prooroc si anume din Sfantul prooroc Noe.
|