Mai soro crestinii nu cred chiar asa cum zici mata.
Ci daca citesti mata Sfantul Vasile cel Mare "despre Duhul Sfant" , scrierile Sfantului Atanasie cel Mare,al Sfantului Chiril ,dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul vei vedea caci crestinii cred in Tatal,Fiul si Sfantul Duh Treimea cea de o fiinta si nedespartita.
Din Tatal Fiul s-a nascut inainte de veci fara de inceput si Duhul Sfant purcede din Tatal din veci fara de inceput.Adica Dumnezeu cu Cuvantul Sau si Duhul Sau.
Dar Dumnezeu Cuvantul a doua persona a Sfintei Treimi s-a pogarat si a luat fire de om si acum este Dumnezeu si om.
S-a nascut, a crescut , a fost rastignit,s-a pogorat la iad si a inviat apoi s-a inaltat la ceruri pentru a mantui pe oameni.
A cincizecea zi dupa Inaltare Sfantul Duh s-a pogorat si a locuit in Sfintii Apostoli dar si in altii si a infiintat Biserica Crestina.
Sfantul Duh continua sa se pogoare si astazi si lucreaza Sfintele Taine si Ierurgiile din Biserica Crestina zisa Ortodoxa .
Ca o fi lucrand si in alte biserici eu nu am de unde sa stiu intrebati-L pe Dansul.
Crestinii sunt dupa nume cei care cred in Iisus Hristos ca Dumnezeu intrupat Fiu al Tatalui si egal in dregatorie cu Tatal si Duhul Sfant care s-a nascut din Tatal din vecie fara de inceput si s-a nascut din Preasfanta Fecioara Maria la plinirea vremii.
Asemenea care cred si in Duhul Sfant ca Dumnezeu care purcede din Tatal din veci fara de inceput si este si el Dumnezeu desarvasit.
Nu Dumnezeu Sfanta Treime s-a pogorat si s-a intrupat ci Dumnezeu Cuvantul .
Cand zice Domnul nostru Iisus Hristos caci cine l-a vazut pe Fiul l-a vazut si Tatal arata ca Fiul este icoana a Tatalui.
|