Citat:
În prealabil postat de heaven
Afirmi ca indiferent de fapte,ne intoarcem la fel de neprihaniti.Daca ar fi asa cum spui,atunci explica-mi ce rol mai are existenta noastra pe Terra?
Nu este absolut nimic din acest univers care sa nu aiba efect de bumerang.Totul se afla intr-o balanta perfecta.
|
[COLOR=green]De la începutul existenței sale pe pământ omul și-a pus această întrebare: care-i rolul lui pe pământ? Sigur că până acum, nimeni nu a putut da un răspuns mulțumitor, un răspuns valabil pentru toți oamenii.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Dar, s-o luăm invers. Ai observat ce gol imens lasă în viața noastră cei care pleacă și nu se mai întorc? Golul acesta crează mult disconfort în viața familiei/comunității respective... Cel plecat a avut un rol foarte bine definit în lumea în care a trăit. Prin plecarea lui a produs un dezechilibru - o furtună, o vijelie, un uragan, poate ca să vorbim metaforic. [/COLOR]
[COLOR=green]Și... sunt situații când golul acela nu mai poate niciodată să fie umplut... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Și-n aceste condiții nu văd de ce eu/tu/omul care are multe suferințe aici, pe pământ trebuie să se aștepte la suferințe/pedepse și dincolo.[/COLOR]
[COLOR=green]Eu nu mi-l imaginez pe Dumnezeu ca pe un jandarm atotputernic și atotinformat care stă la pândă, așteptând să greșesc și să-mi dea cu bățul în cap... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Numai la noi, în credința noastră creștin-ortodoxă există așa ceva. Doctrina noastră urmărește să-i înspăimânte pe credincioși, să-i îndepărteze de credință, nu să-i atragă, să le sădească sentimentul umilinței, al supunerii, al ascultării necondiționate... La noi, credinciosul nu trebuie să gândească liber, nu trebuie să aibă idei și interpretări libere, personale, nu trebuie să aibă personalitate, ci trebuie să fie un umil supus - chior, surd și mut... Eu nu sunt de acord cu așa ceva.[/COLOR]