Citat:
În prealabil postat de silverstar
[COLOR=green]Nu, nu asta. [/COLOR]
[COLOR=green]Imediat după '90, am citit foarte multă literatură americană de specialitate, literatură care m-a ajutat să-mi formez propriile idei despre credința mea creștin-ortodoxă, la care nu voi renunța niciodată, m-a ajutat să-mi păstrez independența spirituală, libertatea sufletului și demnitatea de a fi om rațional. Am învățat că un fanatic nu este un om liber și nici rațional și turma distruge personalitatea individuală. Și-am mai învățat că nu am voie să judec oamenii pentru convingerile lor, cu alte cuvinte - eu nu pot schimba lumea... Trebuie s-o accept și s-o iubesc așa cum este.[/COLOR]
|
Hm literatura americana de specialitate?

Sau poate te referi la scrierile parintelui Seraphim Rose, Life After Death, Orthodoxy And The Religion Of The Future?dar atunci nu se explica cum ai ajuns la asemenea convingeri...daca nu le-ai citit inca, citeste-le; vei cunoaste un om cu adevarat crestin-ortodox, dar plin de personalitate si fara pic de fanatism, in schimb, ortodox in cel mai adevarat sens al cuvantului; si poate te mai schimbi si tu...