Citat:
În prealabil postat de adrian010155
Este deosebit de folositor a se cunoaste dogmatica ortodoxa, pentru corecta intelegere a ceea ce inseamna ortodoxia, care este diferenta fata de caile minciunii, dar si pentru a identifica usor si a alunga la timp orice tentativa a vicleanului de a ne rataci. Vreau totusi sa va spun, dragii mei, ca stiu foarte multi oameni, in special de la tara, care nu au cunostinte de dogmatica ortodoxa dar TRAIESC ortodoxia profund, simplu si firesc de o maniera care de multe ori ma indeamna sa ingenunchiez in fata lor simtindu-ma atat de marunt si de neinsemnat.
|
nu ai tocmai dreptate...ei de fapt stiu dogmatica dar nu stiu ca ii zice dogmatica:daca "popa nost" o zis sa facem asa ,asa fac.unde nu se poate prea mult nici Dumnezeu nu cere absurdul...imi aduc aminte de o povestioara:un sfanta(parca) merge sa impartaseasca 3 pustnici.nu stia(parca) ce sa ii intrebe(de pacate) si ii pune sa zica ceva,orice, ca sa ii poata Impartasi.si ei zic:Voi Trei(adica Sfanta Treime) noi trei...cam atat.si a inteles Sfantul ca nu prea cunosc multe pustnicii dar ca trairea e puternica....si totusi:stiau macar o dogma!