Citat:
În prealabil postat de antoniap
In zilele noastre nu prea mai au curaj multi sa mai spuna adevarul. Marturisitori se vor chema cei care vor spune adevarul despre cip si il vor refuza asumandu-si anumite riscuri. Exista din pacate duhovnici cu pretentii, precum parintele Cleopa si parintele Arsenie Papacioc etc., de la care crestinii ar fi asteptat niste explicatii mai mature in aceasta privinta. Au gresit oare din nestiinta sau cu buna stiinta? Caci in mod clar explicatiile dumnealor in aceasta privinta sunt eronate.
|
Eu sunt de acord cu ce spune Parintele Cleopa si Parintele Arsenie Papacioc despre semnul fiarei.
Cand zice aceste lucruri Parintele Cleopa spune ca asa zice
Sfantul Andrei al Cezareei!
Explicatia Sfantului. Andrei al Cezareei despre semnul fiarei este una destul de reala.
Normal ca omul se va intuneca la minte ca altfel nu se pot intampla lucrurile acestea.
Daca noi am fi fost niste crestini in adevaratul sens al cuvantului, Dumnezeu ar mai fi amanat aceste vremuri, dar noi insa n-am stiut sa traim cuvincios asa cum i se cade sa traiasca adevaratului crestin.
Sfantul Andrei al Cezareei mai spune:
„Despre numele cel murdar al lui Antihrist si despre talcuirea numarului precum si despre altele ce s-au scris despre acela, vremea le va descoperi si experienta celor intelepti... dar nu a binevoit harul dumnezeiesc sa se scrie in dumnezeiasca carte numele lui cel pieritor. Insa cercetand cu ratiunea, cu adevarat multe nume se pot afla“...
Dar si ceea ce spune Sfantul Lavrentie de Cernigov poate fi la fel de real.
Si cea ce spune cuviosul Paisie Aghioritul deasemenea.
Si ceea ce spune Sf. Ioan de Kronstadt.
La fel si ceea ce spune Sfantul Sfintit Mucenic Ipolit, papa al Romei.
Acesti patru Sfinti Parinti vorbesc lamurit pe tema (semnului fiarei) la care se mai adauga proorociile si altor parinti.