Subiect: Raiul sau iadul
View Single Post
Vechi 06.01.2009, 19:58:11
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green]Să le iau pe rând. Nu știu dacă le termin că trebuie să merg la școală.[/COLOR]

[COLOR=green]1. Nu! Preoții noștri îți vorbesc numai despre iad, diavoli, pedepse etc. Nimic care să te atragă spre credință, totul ca să te îndepărteze. Și-apoi, un singur exemplu doar - că am mai multe - când, la un necaz foarte mare, m-am adresat preotului pentru că simțeam că aveam nevoie de un sfat, o mângâiere, o vorbă bună, mi-a spus că nu are timp, că merge la un patron. Ok, eu eram dărâmată, nici măcar nu știam că e sărbătoare în ziua aceea. Deci, prioritar pentru preot a fost să se simtă dumnealui bine, nu necazul care mă seca pe mine.[/COLOR]

[COLOR=green]2. Cunosc importanța Bibliei, dar nu pot crede orbește pentru că multe lucruri se contrazic ori pot fi demonstrate științific. Pentru mine, prioritare sunt cele 10 porunci care au devenit principii de viață. [/COLOR]
[COLOR=green]Apocalipsa! Adică sfârșitul lumii. Eu nu cred că va fi vreodată un sfârșit al lumii atâta timp cât Dumnezeu este veșnic. Și, dacă ne uităm în jur, cine vrea să vadă și să simtă, trăim în plină apocalipsă! Războaie, foamete, boli, catastrofe naturale, frig, corupție, dezmăz... Și încă multe altele. Și vor mai veni... [/COLOR]

[COLOR=green]3. Nu cred în pedepsele de după... dar cred în veșnicia sufletului! și nici într-o răsplată de după... dacă acum o duc greu, chinuit aici, pe pământ... Nu se poate așa ceva. Singura certitudine este ceea ce trăiesc aici, pe pământ. Pe cine mint eu? Fac aici fapte bune ca să-mi fie bine dincolo?... A venit cineva de dincolo să ne povestească? Și eu am imaginație și aș putea scrie N povești. N-o fac pentru că nu-mi place să mint... Dacă trăiesc frumos e pentru că așa simt eu că trebuie, nu pentru că aștept vreo răsplată dincolo. [/COLOR]

[COLOR=green]4. ...și acum din observațiile mele: cine se pocăiește, cine ajunge să facă propagandă religioasă? Mă refer la noi, la ortodocși? Oamenii trecuți de o anumită vârstă care nu mai au nimic de oferit vieții... Au trăit bine, s-au bucurat de viață și... La un moment dat încep să frecventeze bisericile, să facă pomeni, să dea bani la preoți în speranța că le vor fi iertate păcatele ori ce consideră dumnealor a fi păcate... Eu n-am să fac așa ceva. Ceea ce simt e în suflet la mine și restul nu contează, adică nu contează ce spune lumea din jur, lumea căreia îi place să cârcotească...[/COLOR]

[COLOR=green]Mă uit aici, pe forum, cu câtă ușurință sar unii să condamne, să blameze, să comenteze împotrivă, să dea sfaturi, să huiduie... Oare de ce? Ce-i deranjează? Adevărurile pe care le spun și-n care se recunosc? [/COLOR]

In sfarsit ai dat si tu raspunsul pe care il vroiam ,dupa lungi rugaminti.In legatura cu Dumnezeu este vesnic,da este adevarat ,Dumnezeu este vesnic,si cand spun vesnic ma refer vesnic peste tot,Pamantul acesta nu este vesnic ,in Biblie nu scrie ca o sa pierim de Apocalipsa ,scrie decat ca planeta aceasta va fi distrusa si se va crea o noua planeta unde pacatul nu va mai exista,foarte diferita de aceasta.La inceput nu era pacat dar prin Adam si Eva s-a raspind pacatul ei bine nu o sa mai existe Adam si Eva in noua planeta.Daca primii oameni au pacatuit acum pacatuiesc toti,de asta se va face o planeta fara de pacat cum zice in Biblie.Cerceteaza Biblia,fiindca Biblia poate fi insusi o explicatie a intrebarilor pe care le cautam doar in cartea de stiinta.
Reply With Quote