Citat:
În prealabil postat de vasinec
Hai sa fiu de acord cu dvs., ca Dumnezeu putea schimba ce "a sfintit si binecuvantat" de la inceput (este cam ilogica acceptarea mea), cand totul era bun si nu intrase pacatul in lume si nu exista nici picior de evreu pe care sa-l scoata din robie, etc.
Problema este ca Dumnezeu nu a facut aceasta schimbare. Nu a schimbat nimic din ceea ce exista pana la intrarea pacatului in lume. Nu a schimbat nici una din cele Zece Porunci (inclusiv porunca a patra), scrise pe piatra de Insusi Dumnezeu.
Daca imi dati un singur verset, in care sa se spuna ca Dumnezeu a schimbat ziua a saptea (singura zi din saptamana "binecuvantata si sfintita de Dumnezeu") cu o alta zi, am sa respect acea zi, fara nici o rezerva (ce spune Sfanta Scriptura, pentru mine este norma de viata).
|
totusi...poruncile au fost date catre evrei. Iisus a innoit aceste porunci date de Dumnezeu evreilor adaugand cea mai importanta dintre acestea,cea ce indeamna la iubirea apropapelui.de asemenea parerea mea este ca a lasat semne clare pentru sebarea duminicii.cel mai mare eveniment al istoriei,Invierea,s-a petrecut intr-o zi de duminica,Cincizecimea s-a petrecut tot intr-o zi de duminica.Dar sa lasam semnele si sa trecem la fapte concrete.sa nu mai vorbim de marturia Sf. Ignatie Teoforul apropiat al Sf. Ioan care a recunoscut adevarata zi a odihnei ca fiind duminica.probabil ca acum o sa spuneti ca nu exista sfinti dar totusi SF. Ignatie a impartasit din invataturile Sf. Ioan.