View Single Post
Vechi 06.01.2009, 22:18:03
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[SIZE=3]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Hai sa fiu de acord cu dvs., ca Dumnezeu putea schimba ce "a sfintit si binecuvantat" de la inceput (este cam ilogica acceptarea mea), cand totul era bun si nu intrase pacatul in lume si nu exista nici picior de evreu pe care sa-l scoata din robie, etc.
[/SIZE]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
[SIZE=3]Problema este ca Dumnezeu nu a facut aceasta schimbare. Nu a schimbat nimic din ceea ce exista pana la intrarea pacatului in lume. Nu a schimbat nici una din cele Zece Porunci (inclusiv porunca a patra), scrise pe piatra de Insusi Dumnezeu. [/SIZE][SIZE=3]Daca imi dati un singur verset, in care sa se spuna ca Dumnezeu a schimbat ziua a saptea (singura zi din saptamana "binecuvantata si sfintita de Dumnezeu") cu o alta zi, am sa respect acea zi, fara nici o rezerva (ce spune Sfanta Scriptura, pentru mine este norma de viata). [/SIZE]

[SIZE=3]Din ce scrii d-ta nu reiese nicăieri că apostolii ar fi păzit în mod special sâmbăta. Dimpotrivă:[/SIZE]
[SIZE=3]Iată ce scriu evangheliile, adică Legea cea nouă despre ținerea sâmbetei:[/SIZE]
[SIZE=3]Col 2.16-17 "Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, [COLOR=#ff0000]sau la sâmbete[/COLOR], care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos."[/SIZE]
[SIZE=3]Ioan 5.18 "Deci pentru aceasta căutau mai mult iudeii să-L omoare, nu numai pentru [COLOR=#ff0000]că dezlega sâmbăta[/COLOR], ci și pentru că zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, făcându-Se pe Sine deopotrivă cu Dumnezeu." [/SIZE]
[SIZE=3]Faptul că unii crestini evrei erau inclinati să tină incă sâmbăta e atestat de Biblie. Majoritatea primilor crestini erau de origine evreiască, iar unii dintre ei mai cinsteau vechea zi evreiască: Sabatul. Insă Pavel le atrage ferm atentia că acest lucru NU e obligatoriu:[/SIZE]
[SIZE=3]Rom.14.6 "Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul. Și cel ce mănâncă pentru Domnul mănâncă, căci mulțumește lui Dumnezeu; și cel ce nu mănâncă pentru Domnul nu mănâncă, și mulțumește lui Dumnezeu." [/SIZE]
[SIZE=3]Marcu 2.23-28 "Si pe când mergea El intr-o sâmbătă prin semănături, ucenicii Lui, în drumul lor, au inceput să smulgă spice. Si fariseii Ii ziceau: Vezi, de ce fac sâmbăta ce nu se cuvine?... Si le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă. Astfel că Fiul Omului este domn si al sâmbetei. ". [/SIZE]
[SIZE=3]Cum să le ceră Hristos care era Dumnezeul intrupat, (Fiul Omului), Acelasi care a creat lumea si a dat legile, ucenicilor Săi să tină sâmbăta fariseilor, dacă El Insusi, nu a tinut-o?[/SIZE]

[SIZE=3]Hristos a împlinit și a înlocuit legea veche cu porunca iubirii:[/SIZE]

[SIZE=3]Gal.5.14 „Caci toata Legea se cuprinde într-un singur cuvânt, în acesta: Iubeste pe aproapele tau ca pe tine însuti." [/SIZE]
[SIZE=3]Luca 16.16 „Legea si proorocii au fost pâna la Ioan; de atunci împaratia lui Dumnezeu se binevesteste și fiecare se sileste spre ea." [/SIZE]
[SIZE=3]Matei 5.17-18 Sa nu socotiti ca am venit sa stric Legea sau proorocii; n-am venit sa stric, ci sa împlinesc. Caci adevarat zic voua: Înainte de a trece cerul si pamântul, o iota sau o cirta din Lege nu va trece, pâna ce se vor face toate. [/SIZE]
[SIZE=3]Marcu 14.24 „Si a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsa. [/SIZE]
[SIZE=3]Romani 10.4 Caci sfârsitul Legii este Hristos, spre dreptate tot celui ce crede. [/SIZE]
[SIZE=3]Evrei 9.10 [COLOR=#ff0000]"darurile si jertfele ce se aduceau n-aveau putere sa desavârseasca cugetul închinatorului. Acestea erau numai legiuiri pamântesti - despre mâncaruri, despre bauturi, despre felurite spalari - si erau porunci pâna la vremea îndreptarii[/COLOR]."[/SIZE]
[SIZE=3]Efeseni 2. 15-16 "Desfiintând vrajmasia în trupul Sau, legea poruncilor si învataturile ei, ca, întru Sine, pe cei doi sa-i zideas[/SIZE]
[SIZE=3]Interdicția de a consuma carne de porc și zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci scrise pe table și totuși secta adventistă le ține cu aceași strictețe pentru că așa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: Ellen White.[/SIZE]
[SIZE=3]Tăierea împrejur e o poruncă care s-a dat lui Avraam în Cartea Facerii înainte de apariția poporului evreu și era o lege veșnică:[/SIZE]
[SIZE=3]Fac.17 10-13 "Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, [COLOR=#ff0000]ca legământ veșnic[/COLOR]."[/SIZE]

[SIZE=3]Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un [COLOR=#ff0000]legământ veșnic[/COLOR] este și acesta, ca toate cele zece porunci! De ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zecuiala și interdicția de a consuma carne de porc? Vă spun eu. Pentru că doar astea le-au plăcut lui James White și Ellen White, fondatorii sectei adventiste.[/SIZE]
[SIZE=3]De ce nu țineți toate legile veșnice pe care le-a dat Domnul dacă vă place așa de mult Vechiul Testament și legea veche?[/SIZE]
[SIZE=3]D-le Vasinec vă ofer și eu niște citate din poruncile Vechiului Testament de care voi adventiștii spuneți că sunteți atât de îndrăgostiți.[/SIZE]
[SIZE=3]Să vedem ce mai spunea legea veche:[/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=#ff0000]Leviticul 19.37 "Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru". [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3]Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să [COLOR=#ff0000]păziți zilele Mele de odihnă[/COLOR], căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește"[/SIZE]

[SIZE=3]Lev 16. 29-31 "Aceasta să fie pentru voi [COLOR=#ff0000]lege veșnică[/COLOR]: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… [COLOR=#ff0000]Aceasta e cea mai mare zi de odihnă [/COLOR]pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post.[COLOR=#ff0000] Aceasta este lege veșnică[/COLOR]"[COLOR=#ff0000]. [/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3]Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „[COLOR=#ff0000]e cea mai mare zi de odihnă" și că „este lege veșnică" [/COLOR]la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact. [/SIZE]