View Single Post
Vechi 08.01.2009, 22:04:15
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Nu e nimic gresit in aceasta formulare pentru ca Hristos e si Dumnezeu adevarat si om adevarat; au folosit-o Sfintii Parinti de care eu nu ma dezic cum te dezici si lepezi tu de EG White cand iti arat aberatiiile ei. Nici in Evanghelii nu gasim expresia ,,Eu sunt Alfa si Omega,, ci e reprodusa de Sfantul Apostol Ioan in Apocalipsa. Daca ai citi Vietile Sfintilor si scrierile lor, ai intelege ca nu sunt cu nimic mai prejos decat Faptele Apostolilor si Epistolele lor. Si EG White a adaugat la Biblie o multime de aberatii. Iata o monstra:

Al treilea articol din crezul publicat de ei spune că ei cred: "Că Sfintele Scripturi ale Vechiului și Noului Testament au fost scrise sub inspirația lui Dumnezeu, conțin o revelație completă a voii Lui pentru om și sunt singurul indreptar infailibil de credință și practică." Și acest lucru sună bine; dar este fals, absolut fals. Adventiștii de ziua a șaptea nu cred că Scripturile Vechiului și Noului Testament conțin revelația completă a voii lui Dumnezeu pentru om și nici nu tratează aceste scripturi ca și cum ar fi "singurul lor indreptar infailibil de credință și practică," deoarece ei cred că scrierile profetului lor, doamna E.G. White, sunt și ele inspirate de Dumnezeu; ei cred că aceste scrieri conțin o revelație mai completă a voii lui Dumnezeu pentru om și că sunt infailibile. Ba mai mult, ei fac din credința in aceste scrieri un test de credință și apartenență al biserica lor. Toate acestea sunt dovezi cat se poate de clare.
Doamna White a pretins neincetat că scrierile ei sunt inspirate de Dumnezeu și le-a pus pe aceeași treaptă cu Biblia. Ea spune:
"Am luat prețioasa Biblie și am inconjurat-o cu cateva mărturii pentru biserică, pentru poporul lui Dumnezeu. Am spus că astfel sunt implinite nevoile aproape tuturora. "(Mărturii, Vol. 2, p. 605; Vol. 5, p. 664).
Conform cu 2 Tim. 3:16,17, doar Biblia e o călăuză suficientă către rai și-l echipează pe omul lui Dumnezeu cu toate faptele bune. Dar doamna White adaugă Bibliei scrierile ei; de fapt o inconjoară cu ele. Cu amandouă pe aceeași poziție, ea spune "sunt implinite nevoile aproape tuturora."
Pretenția că scrierile doamnei White sunt infailibile a fost făcută in 1911. In acel an au declarat că scrierile ei sunt "singurul interpret infailibil al principiilor Bibliei " (Semnul fiarei, de G.A. Irwin, p. 1).
Prin urmare, ei susțin că Biblia nu e singurul lor crez, nu se explică singură și nici nu reprezintă singurul lor indreptar infailibil de credință și practică. Dimpotrivă, credința in doamna White și scrierile ei e cel mai important lucru, principalul articol de credință, dar care nu e publicat.