E normal ca nu toti sa fim super credinciosi, nu zic ca noi ca Biserica suntem toti formalisti, sau ca am avea nevoie de Oaste neaparat in niciun caz in tara sunt multi credinciosi, multi tineri sunt mai credinciosi si mai traitori decat cei in varsta, dar asa cum s-a mai vorbit si pe forumul asta, exista formalism, "datini" prostesti care ne atrac atentia de la cale,
La Catedrala din Cluj acuma de sf Ioan, preotul care a tinut predica , punea acentul pe tinerea caii si urmarirea tintei care este Hristos, nimic nici din stanga nici din dreapta sa nu ne atraga atentia de la Hristos, de la imparatia Cerurilor , Hristos este tinta, nimic altceva nu conteaza si nu are trainicie, nu are importanta pentru Dumnezeu, niciun "ritual" babesc, nici un formalism sau "canon" inutil,
De exemplu ce mi-a atras atentia, "preotul care se rade sa se cateriseasca" este un canon inutil..ce rost are asta pt Mantuire si pt viata duhovniceasca, multi nu-l respecta si nici nu cred ca trebuie sa se faca mare valva
altul "Preotul care v-a intra in carciuma inafara de calatorie, sa se cateriseasca" cine pune in aplicare canonul? nimeni, desi e un canon bun, din pacate ne imbatam cu apa rece
Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
|