View Single Post
Vechi 12.12.2006, 10:55:03
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Mantuirea nu inseamna nimic altceva decat apropierea continua in gand si in fapta de Hristos, prin urmarea chemarii Sale, prin impreuna lucrare cu EL spre bucuria noastra si a celorlalti. Mantuirea inseamna salvare, iesirea din robia pacatului. Mantuirea este totuna cu libertatea in adevar si in iubire.Aceasta nu se poate obtine in afara unei relatii reale cu Dumnezeu prin Hristos in Duhul Sfant.

Cei ce nu se mantuiesc sunt cei care nu vor sa il primeasca pe Dumnezeu in inima lor, cei care sunt indiferenti fata de Hristos si chemarea Lui, fata de Jertfa si dragostea Lui. Acestia vor dobandi acel loc unde este intristare si suspin, pentru ca acolo unde nu exista Dumnezeu, nu exista implinire, nici bucurie, nici nimic care sa mangaie sufletul.

Bunatatea si dreptatea Lui Dumnezeu nu se contrazic. E bun si iarta pe toti cei ce vin la El si se indreapta, dar in acelasi timp ii lasa pe fiecare sa aleaga sa fie cu El sau sa traiasca fara El si acum si in vesnicie. E drept si atunci cand ne iarta, e un act de dreptate care isi are izvorul in bunataea Lui, si tot drept este atunci cand ne respecta libertatea de a-L respinge si de a trai fara noi.

Eu cred ca Dumnezeu nu face altceva decat sa ne respecte libertatea pe care ne-a daruit-o pentru a ne putea iubi deplin, pentru ca fara libertate iubirea se transforma intr-o tiranie. Dragoste cu forta nu se face, vorba poporului nostru.

Sansa de mantuire exista! Neincetat trimite Dumnezeu cai de intoarcere, de pocainta, fie prin evenimente miraculoase, pana in momentul mortii, moarte care nu se stie niciodata cand vine. . Dar o inima care nu deschide usa sa intre Hristos, tot in surzenie ramane din pricina impietririi.

Si Dumnezeu respecta vointa omului, el insusi isi alege locul in vesnicie: cu sau fara Dumnezeu! Mi se pare extraordinar ca Dumnezeu, Atotstapanitorul si Atottiitorul, sa respecte atat de mult libertatea unei creaturi.

Cata durere exista in inima Lui pentru cei ce intorc spatele Iubirii, acest lucru se vede in Jertfa de pe Cruce!
Reply With Quote