Citat:
În prealabil postat de eduardd
Daca reusim sa unim postul si cu celelalte virtuti ( iubirea aproapelui, milostenia, nepomenirea de rau, rugaciunea)..atunci putem spune ca am postit cu adevarat  Postul negru pentru mine a devenit o nevointa in adevaratul sens al cuvantului. Poate ca si trecerea anilor poate si boala, nu stiu. Dar am nadejde ca si noi cei care nu am reusit sa postim aspru pana a doua zi dupa Sfanta Liturghie ne putem apropia totusi cu inima si constiinta impacata de Aghiazma Mare. Am speranta ca Domnul este mai mult Bun decat Drept . 
|
Iata draga Jenica ce ne spune Sfantul Vasile cel Mare : "Cei bolnavi primiti pe maica sanatatii, cei saraci pe cea care asigura buna dispozitie. Intrebati-i pe medici si va vor spune ca nimic nu este atat de neandoelnic si de nesigur ca sanatatea. De aceea, cei intelepti se straduiesc prin postire sa-si pastreze sanatatea lor si sa scape de povara strivitoare a greutatii trupului. Nu sustine ca nu poti sa postesti aducand ca pretext boala sau neputinta trupeasca, de vreme ce pe de alta parte in toata viata ta iti chinui trupul cu multa mancare. Stiu foarte bine ca medicii recomanda bolnavilor mai ales hrana usoara si postire , decat bogatie si varietate de mancaruri ."