Citat:
În prealabil postat de vasinec
Versetele acestea au mai fost explicate de multe ori. Puneti-le in context. Cititi Coloseni 2 de la ver 14 (nu de la 16). Se vorbeste despre "zapisul care a fost pironit pe cruce"(vers. 14). Vedeti in cartile lui Moise despre ce fel de "sabate" (nu sambete), mancaruri si bauturi era vorba in acel "zapis".
Nu confundati sarbatoarea zile a saptea, scrisa pe pietrele legii, de Insusi Dumnezeu, sub forma de porunca (porunca a patra), cu sabatele ceremoniale scrise pe "zapis" de Moise.
|
SABAT,SABATE ,SABATELE ,articulat ,ca si DUMINICA,DUMINICI ,DUMINICILE ,inseamna acelasi lucru ,ziua de odihna in V.T.SI N.T.
Apostolul PAVEL spune la epistola de la evrei si despre necredinta evreilor ,din care cauza se va da o alta sarbatoare ,o alta zi .
Esti sigur ca tu intelegi exact ce a vrut sa spuna apostolul PAVEL!!??Daca fiecare zice ca intelege ,dar unghiurile de vedere sint total diferite ,inseamna ca undeva se strecoara o rea intelegere a ceea ce vrea sa spuna apostolul neamurilor .
Referitor la citirea Bibliei exista 4 feluri de a o citi
1.[COLOR=blue]CITIREA INTRU ASCULTARE[/COLOR][COLOR=black],care se refera la citirea Bibliei in duh de ascultare si receptivitate fata de interpretarea bisericii si uimire ,surpriza pt.descoperirile din ea.[/COLOR]
2.[COLOR=blue]CITIREA ECLEZIALA,in duhul bisericii[/COLOR][COLOR=black],in duh eclezial perspectiva ortodoxa este condensata in in intrebarea pe care o adreseaza Biserica celor care se convertesc:"[/COLOR][COLOR=red]
recunosti ca SFINTA SCRIPTURA TREBUIE SA FIE ACCEPTATA SI INTERPRETATA POTRIVIT CREDINTEI CARE A FOST TRANSMISA DE SFINTII PARINTI si pe care sfinta noastra Biserica Ortodoxa a pastrat-o dintotdeauna si o pastreaza si in prezent?"Consecinta lecturii in duh eclezial este o intelegere sporita a Sfintei Scripturi,in biserica si cu biserica[/COLOR]
[COLOR=black]3.[/COLOR][COLOR=blue]
CITIREA HRISTOCENTRICA,[/COLOR][COLOR=black],ADICA ACEST TOT COERENT AL SCRIPTURII ARE O UNITATE IN PERSOANA MINTUITORULUI HRISTOS.;abordarea sintetica ,avind in centru pe IISUS HRISTOS drept stilp unificator,si punct de convergenta intre V.T.si N.T.[/COLOR]
4.[COLOR=blue]
CITIREA PERSONALA A Bibliei ,IN CARE TREBUIE SA SE TINA CONT DE CELE 3 DIMENSIUNI;a.
istoria sacra ,[/COLOR][COLOR=black]crestinismul fiind o credinta istorica[/COLOR]
b.
dimensiunea istoriei personale,,aci asistind la SPECIFICITATEA actiunii divine in istorie,adica asistam la interventia divina nemijlocita in anumite momente ale istoriei,cind Dumnezeu intra in dialog direct cu anumite persoane .
c.
a treia dimensiune este aplicarea scripturii in mod nemijlocit la propria noastra viata.Lepadarea de Mintuitorul Hristos ,de ex. face parte din istoria personala a fiecaruia dintre noi,sa ne raportam la situatiile expuse in Biblie si sa gindim fiecare cum ar reactiona intr-o anumita situatie expusa ,intimplata ,adica sa ne studiem cum am proceda daca am fi noi in locul personajelor ,ex.in locul lui PETRU cind s-a lepadat de HRISTOS ,sa ne intrebam daca am fi in locul Mariei Magdalena dc. am putea sa-l iubim pe Mintuitorul la fel de intens si smerit ca ea ...si sa cautam sa ne cercetem pe noi insine in lumina acestor evenimente Biblice.
DECI nu a esa de simplu ,ca eu citesc Biblia si gata..cum o inteleg eu asa este ,caci este cartea cartilor care sufera interpretari ale propriului nostru intelect care poate gresi si atunci mintuirea mea s-a dus de ripa ,ma paste iadul ..sau sa ma bazez mai mult pe interpretarea sub acoperirea duhului sfint care este prezent la fiecare in grad invers proportional cu pacatele ,deci in grad mult mai mare la SFINTII PARINTI AI BISERICI ,iar atunci ma gindesc ca interpretarile lor ,fiind in duh sint mai valabile decit propriile mele interpretari care ma pot duce doar la o interpretare intelectuala si deci gresita.FEREASCA DUMNEZEU PE ORICINE DE ASA CEVA.!!