Am avut ocazia sa merg la biserici catolice din Spania si Italia ,insa acel fior tainic care patrunde adanc in inima in timpul liturghiei si care te face sa te cutremuri, l-am simtit numai in bisricile ortodoxe.
E adevarat ca in biserica ortodoxa lumea se foieste mult iar in biserica catolica mai putin,asta pt. ca in biserica catolica vine doar o mana de oameni ,pe cand la ortodocsi ,bisericile se umplu pana la refuz.Trebuie sa ne gandim ca liturghia in biserica ortodoxa ,facuta dupa tot canonul,poate dura si 3 ore; la catolici totul dureaza 1 h.
Veretregn,stai fara grija,ca se trancane si la catolici si se fac comentarii ca si la ortodocsi.Catolicii sunt tot oameni.
Revenind la botezul copiilor mei,trebuie sa-ti spun ca o sa-i botezam sigur-atat eu, cat si sotul meu ,ne dorim aceasta si ne simtim responsabili pentru ei.Daca nu-i vom invata noi sa fie crestini ,inca din copilarie,la maturitate vor fi poate atei si nu vor sti ce cale sa apuce.E datoria noastra de parinti sa-i educam crestineste.
|