M-am intrebat de mai multe ori ce ii face pe atat de multi (ortodocsi) sa renunte la ortodoxie (dar cred ca nici unul nu era cu adevarat ortodox) si sa imbratiseze cu atata seninatate aceste erezii.
unul dintre motive cred ca e faptul ca aceste secte au o invatatura mai usoara, pe cand ortodoxia e atat de complicata si iti cere sa depui atatea eforturi. Sfintii nostri Parinti au trait o viata in rugaciune si atunci lucra Duhul Sfant in ei, dar Acesta pleca foarte usor, la un pacat cat de mic; ei bine, daca vrei sa vina "duhul sfant" peste tine, atunci e mult mai simplu sa treci la penticostali si problema e rezolvata; daca esti ortodox, trebuie sa mergi sa te spovedesti, iar preotul iti da eventual un canon, iata o adevarata corvoada; pai nu e mai simplu sa fii impacat cu tine insuti, impreuna cu fratii penticostali? ca doar poti sa vorbesti si tu cu Dumnezeu, nu? iar Dumnezeu nu uita sa iti ierte pacatele chiar daca tu ai uitat de ele; o slujba ortodoxa e foarte obositoare, stai in picioare, preotul vorbeste si canta vorbe de neinteles, te plictisesti ingrozitor!e cu mult mai bine sa stai jos, si sa asculti cuvintele simple ale unui pastor bun de gura..
ma mir ca nu isi dau seama cat de gresite sunt caile lor!
|