View Single Post
Vechi 11.01.2009, 16:56:43
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Sfanta Biserica ne invata ca pedeapsa pacatului este grea. Pedeapsa vine nu numai din partea cugetului nostru si al semenilor nostri, ci ea vine maî ales din partea lui Dumnezeu, Care la judecata din urma, va da fiecaruia dupa faptele sale. Atunci cei buni vor primi rasplata vietii celei de veci, iar cei rai vor fi lasati in suferintele pe care singuri si le-au pregatit, prin neascultarea si indreptarea de Dumnezeu si de poruncile Lui ( Matei 25,31-46 ). Marturisirea pacatelor este vitala pentru insanatosirea trupurilor si sufletelor noastre caci : " Pentru pacatele mele cele multe mi se imbolnaveste trupul si slabeste sufletul meu" ( Paraclisul Maicii Domnului ) . Pacatele noastre sunt cauza imbolnavirii, chiar de la zamislire, a copiilor nostri : "Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea " (Psalmul 50). Cum am mai scris si in alte topice, mult mai grav este nemarturisirea pacatelor si neandreptarea lor ce face ca multe din cele nespovedite si indreptate sa se repercuteze asupra generatilor urmatoare, asupra copiilor, copiilor nostri si asta nu dintr o razbunare a lui Dumnezeu ci din nesocotinta noastra dobitoceasca , folosind voia libera data, in patimi grele si desfrau. Marturisirea este o infatisare de buna voie, prin cuvan , a faptelor rele, a vorbelor si a gandurilor, in fata lui Dumnezeu, prim mijlocirea preotului duhovnic, care a luat aceasta putere de la Domnul nostru Iisus Hristos, atunci cand dupa Invierea Sa din morti, S-a aratat in mijlocul Sfintilor Apostoli si , binecuvantandu-i si sufland asupra lor , le-a zis : "Luati Duh Sfant , carora veti ierta pacatele, vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute " ( Ioan 20,22-23) . Deci una din doua : sau aici trebuie sa arati pacatele catre duhovnic, sau acolo se vor arata de catre infricosatorul Judecator inaintea tuturor ingerilor si a oamenilor : " Mustrate-voi si voi pune inaintea fetei tale pacatele tale"( Psalmul 49 )