View Single Post
Vechi 11.01.2009, 18:13:53
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
[SIZE=4]Alo, mestere, numai Hristos e fara de gresala si fara de pacat, nu oamenii, fie ei si Sfinti. In afara de Sfantul Iustin Martirul si Filozoful care si-a reparat gresala inainte de a fi executat afirmand clar ca el crede in viata de dupa moarte, mai cunosc doar cazul lui Origen care a gresit in formularea unor invataturi precum apocatastaza, dar nu mai cunosc nici un Sfant Parinte care sa nege viata sufletului dupa moarte. [/SIZE]
1. Nici un crestin nu neaga viata sufletului dupa moarte. Toti crestinii cred in invierea mortilor.

"DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI".Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80.

Vi se pare ca Sfantul Iustin Martirul a negat viata sufletului dupa moarte? Nicidecum. Altceva a negat (ceva ce nu va convine). Si nu stiu daca a retractat.

2. Cand am spus ca faceti selectie si va deziceti de unele invataturi (care nu va convin) ale Sfintilor Parinti, nu ma refeream doar la invataturile despre "viata sufletului dupa moarte". Cred ca nu sunteti de acord nici cu alt fel de invataturi ale Sfintilor Parinti.