Subiect: Dinozaurii
View Single Post
Vechi 11.01.2009, 18:39:20
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OvidiuO Vezi mesajul
Sfintii Parinti sunt de alta parere, de ex. Sf. Efrem Sirul spune:[SIZE=2]"Nimenea sa nu creada ca zidirea cea de Sase Zile este o alegorie; tot asa, nu este ingaduit a zice ca ceea ce pare, potrivit celor istorisite, a fi fost zidit in sase zile, a fost zidit intr-o singura clipa si, de asemenea, ca unele nume infatisate in acea istorisire fie nu inseamna nimic, fie inseamna altceva. Dimpotriva, trebuie sa stim ca intocmai cum cerul si pamantul care s-au zidit intru inceput sunt chiar cerul si pamantul, iar nu altceva ce s-ar intelege sub numele de cer si pamant, tot asa orice altceva se zice a fi fost zidit si tocmit cu randuiala dupa zidirea cerului si a pamantului nu sunt numiri goale, ci insasi fiinta firilor zidite corespunde puterii numelor acestora."

mai multe aici: http://www.crestinortodox.ro/Cum_anu...-29-21994.html
[/SIZE]
Eu am exprimat o posibilitate, nu am afirmat un adevar. Probabil ca Efrem Sirul are dreptate, dar eu am voie sa ma indoiesc putin de asta, nu?

Din moment ce luminatorii au fost creati in "ziua" a patra, pana atunci nu putem vorbi de intervale periodice de 24 de ore. Dupa aceea da.

Mi-a placut cartea lui Steven Weinberg, Primele 3 minute ale Universului. Retin de acolo ca, la o fractiune de secunda de la asa-numita "explozie", cand Universul cel finit si fara margini avea sa zicem dimensiunile sistemului nostru solar si materia se lupta cu antimateria pentru suprematie, atunci au venit la viata fotonii... care fotoni erau pretutindeni in Universul-copil de mici dimensiuni, miscandu-se cu viteza luminii si revenind aproape instantaneu in acelasi loc de unde au plecat... Asa incat acel "Sa fie lumina" chiar produs o lumina orbitoare, pana ce Universul s-a marit si intensitatea ei a scazut, facand loc materiei si, mai tarziu, intunericului interstelar...

Acestea sunt doar niste teorii, credibile sau incredibile, insa nici a crede orbeste absolut tot ce au scris toti Sfintii nu e sanatos, parerea mea.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote