11.01.2009, 20:05:12
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Eu stiu ca "secta" mea are la baza Sfanta Scriptura. Si Scriptura nu minte. M-am folosit eu de altceva, pentru a-mi argumenta doctrina, in afara de Sfanta Scriptura? "Sirul de minciuni" reprezinta o psihoza a dvs. Poate fi periculoasa daca nu va tratati.
|
Exact domnule vasinec, să revenim la Sfânta Scriptură și la versetele care v-au rămas de explicat:
Interdicția de a consuma carne de porc și zeciuiala sunt practici care nu există în cele zece porunci scrise pe table și totuși secta adventistă le ține cu aceași strictețe pentru că așa a propovăduit profetesa mincinoasă care a fondat-o: Ellen White.
Tăierea împrejur e o poruncă care s-a dat lui Avraam în Cartea Facerii înainte de apariția poporului evreu și era o lege veșnică:
Fac.17 10-13 “Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, [COLOR=#ff0000]ca legământ veșnic[/COLOR].”
Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un [COLOR=#ff0000]legământ veșnic[/COLOR] este și acesta asemenea celor zece porunci! Și de ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zecuiala și interdicția de a consuma carne de porc? Vă spun eu. Pentru că doar astea le-au plăcut lui James White și Ellen White, fondatorii sectei adventiste.
De ce nu țineți toate legile veșnice pe care le-a dat Domnul dacă vă place așa de mult Vechiul Testament și legea veche?
Citat:
Dar, ziua a saptea, ziua "binecuvantata si sfintita de Dumnezeu" de la creatie, si scrisa ca porunca de Insusi Dumnezeu, pe piatra (nu pe zapis), nu are nici o legatura cu "lunile noi", "mancaruri", "bauturi" si alte aspecte specifice unor ceremonii. Ziua a saptea este o sarbatoare a creatiei, stabilita de Dumnezeu cand inca nu intrase pacatul in lume si care se va tine si pe noul pamant (Isaia 66:23).
|
Mi-ai aruncat aici un citat din Vechiul Testament. Îți dau și eu niște citate din poruncile Vechiului Testament de care voi adventiștii spuneți că sunteți atât de îndrăgostiți.
Să vedem ce mai spunea legea veche:
[COLOR=#ff0000]Leviticul 19.37 “Să păziți TOATE legile Mele și TOATE rânduielile Mele și să le pliniți. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”. [/COLOR]
Iesirea 31.13 "Spune fiilor lui Israel așa: Băgați de seamă să [COLOR=#ff0000]păziți zilele Mele de odihnă[/COLOR], căci acestea sunt semn între Mine și voi din neam în neam, ca să știți că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfințește”
Lev 16. 29-31 “Aceasta să fie pentru voi [COLOR=#ff0000]lege veșnică[/COLOR]: în luna a șaptea, în ziua a zecea a lunii, să postiți și nici o muncă să nu faceți, nici băștinașul, nici străinul care s-a așezat la voi… [COLOR=#ff0000]Aceasta e cea mai mare zi de odihnă [/COLOR]pentru voi și să smeriți sufletele voastre prin post.[COLOR=#ff0000] Aceasta este lege veșnică[/COLOR]”[COLOR=#ff0000]. [/COLOR]
Dacă voi adventiștii sunteți atât de îndrăgostiți de sâmbăta și de Vechiul Testament, de ce nu țineți TOATE zilele de odihnă? Evreii nu aveau doar sâmbăta ziua de odihnă. Spune clar D-zeu că Sărbătaorea Ieșirii din Egipt „[COLOR=#ff0000]e cea mai mare zi de odihnă” și că „este lege veșnică” [/COLOR]la fel ca cele zece porunci și că e valabil pentru toate popoarele cu care evreii intră în contact.
Citat:
D-le Ovidiu, pot sa va pun o intrebare mai directa (nu numai dvs.)?
|
Citat:
Mai sunt valabile cele Zece Porunci, asa cum le-a scris Dumnezeu pe piatra? As fi foarte multumit daca mi-ati raspunde cu "Da" sau "Nu", fara alte explicatii (nici nu si-ar avea rostul).
|
Binențeles că sunt valabile, dar există o poruncă mai mare decât toate, din care decurg toate cele zece porunci și pe care Hristos, Dumnezeul întrupat ne-a dat-o:
Marcu 12.31 "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți". Mai mare decât acestea nu este altă poruncă."
Romani 13.9 "Pentru că (poruncile): Să nu săvârșești adulter; să nu ucizi; să nu furi; să nu mărturisești strâmb; să nu poftești... și orice altă poruncă ar mai fi se cuprind în acest cuvânt: Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți".
Iar privința poruncii a patra, a zilei de odihnă iată ce spune Scriptura:
Evrei 4.7-8 "Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". 8. Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă."