Citat:
În prealabil postat de vasinec
Parca ne acuzati pe noi ca suntem Vechi Testamentari.
Ce obiecte de cult a folosit Domnul Iisus Hristos sau Apostolii Sai. Eu stiu ca mergeau in fata oamenilor doar cu invataturile primite de la Dumnezeu. Nu aveau nevoie de nici un fel de "decor"(obiecte de cult) sau "coregrafie" (slujbe peste slujbe).
|
Eu ti-am dat exemple din Vechiul Testament in care se vede clar ca materia ca si trupul omenesc pot fi purtatoare de Duh si facatoare de minuni precum rugul care ardea dar nu se mistuia din care i-a vorbit Dumnezeu lui Moise, iar in Noul Testament iata CEL CE TE LAUZI CA CUNOSTI SCRIPTURA ,,decor,, (obiecte de cult):
11. Si Dumnezeu facea, prin
mainile lui Pavel, minuni nemaiintalnite.
12. Incat si peste cei ce erau bolnavi se puneau
stergare sau sorturi purtate de Pavel, si bolile se departau de ei, iar duhurile cele rele ieseau din ei. (Fapte 19
15. Incat scoteau pe cei bolnavi in ulite si-i puneau pe paturi si pe targi, ca venind Petru, macar
umbra lui sa umbreasca pe vreunul dintre ei.
16. Si se aduna si multimea din cetatile dimprejurul Ierusalimului, aducand bolnavi si bantuiti de duhuri necurate, si toti se vindecau.
17. Si sculandu-se arhiereul si toti cei impreuna cu el - cei din eresul saducheilor -
s-au umplut de pizma.
18. Si au pus mana pe apostoli si i-au bagat in temnita obsteasca.(Fapte 5
36. Si-L rugau ca numai sa se atinga de
poala hainei Lui; si cati se atingeau se vindecau. (Mat 14,36
13. Si scoteau multi demoni si ungeau cu
untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau. (Marcu 6
4. Pentru ca orice faptura a lui Dumnezeu este buna si nimic nu este de lepadat, daca se ia cu multumire;
5.
Caci se sfinteste prin cuvantul lui Dumnezeu si prin rugaciune. (1 Tim 4
In Biserica Ortodoxa inca se fac minuni si vindecari prin Sfintele Taine de care voi nu aveti habar.