Despre parintele Arsenie Boca am aflat,abia, dupa 1992-'93 , cand mi-o fi venit mie timpul sa aflu despre dinsul,sau mai bine zis ,cand eram pregatita sa-l aflu.Si oricat as fi citit despre el,parca nu era de ajuns -asa cum bei ditr-un izvor cu apa curata de munte si parca tot ai mai bea.Cred ca asa si este un izvor nesecat de intelepciune si sfintenie. Vreau sa va marturisesc (sa nu ma judecati ! ) ca de fapt prima oara cand am citit despre dinsul mi-a atras atentia numele de dinainte de calugarie Zian-Valean Boca si faptul ca a fost nascut in ziua de 29 septembrie -numele mi s-a parut deosebit iar data nasterii coincidea cu data nasterii mele- si multumesc si acum Domnului ca mi-a ingaduit sa aflu de dinsul. asa..si sa va mai spun ,de fapt stiti ,ca nimic nu-i intamplator in lumea asta-totu-i de la Dumnezeu -Tatal,altfel n-am cum sa explic ,cum se face ca desi m-am cununat ,mi-am botezat baietii, am asistat la slujbe in biserica Sf. Elefterie (Bucuresti) eu nu am observat ca in fresca de deasupra altarului Domnul IIsus prunc este imbracat ...in zeghe.Stiam fresca doar fusesem de atatea ori in biserica si cum intram acolo imi erau ochii la Maica Domnului cu Pruncul IISUS in brate..si Domnul a vrut sa aflu anul trecut ca acea fresca a fost pictata de parintele Arsenie in 1959 si timp de 60 de ani nimeni nu a vazut ceea ce e atat de evident! Va rog daca doriti sa aflati mai mult (daca nu cumva stiti deja ) sa cautati in site-ul Formula as ,nr.822 din 2008 articolul IISUS IN ZEGHE -scris de Valentin Iacob - este inca o marturie a sfinteniei parintelui Arsenie.Iertare daca am vorbit pra mult ...Pace voua!
|