View Single Post
Vechi 12.01.2009, 11:19:33
raveca raveca is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green][SIZE=3]Lipsit de logica. De ce pe timpul comunistrilor eram "idioti" si, odata cu disparitia lui Ceausescu, am incetat sa mai fim? [/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Cuvintele reproduse de mine au fost spuse de Petre Tutea dupa '90. Si eu nu ma refer la jicnirea adusa poporului roman, cat acelui sacrificiu asumat de Petre Tutea care se voia recompensat de un popor "nerecunoscator". [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Eu nu am auzit de PT pana dupa '90 si asta, probabil, pentru ca niciodata (cu o singura exceptie, pe 19 dec 1989) nu am ascultat radio Europa Libera. Imi era frica, stiam ca sunt "observata" din umbra... [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Cred ca PT o fi fost un luptator anticomunist. Dar, daca a facut-o benevol, trebuia sa nu se astepte la recunostinta poporului, sa n-o pretinda. De ce credea dumnealui ca i se cuvine recunostinta? De ce nu si-a acceptat soarta demn? [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Si acum suntem un popor needucat, neinformat. Cati romani au acces la cultura, la educatie ori pe cati ii duce mintea sa cumpere o carte, un ziar, o revista? Si ma refer aici la cei cu bani, ca sunt. E mai tentanta o placere usoara, trecatoare. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Cred ca PT a avut pretentii prea mari si a privit poporul de sus, dintr-un loc harazit de Dumnezeu, poate, celor alesi. Si dumnealui s-a numarat printre cei alesi, dar doar atat. Credea ca toti romanii sunt oameni bine informati si ii cunosc sacrificiul... S-a inselat si scuzele pe care, tardiv, si le-a cerut, si regretele exprimate, dupa ce a jignit o natie, nu-l absolva.[/COLOR][/SIZE]

in ultimul interviu acordat de Petre Tutea, acesta se afla pe patul de spital, cu putin timp inainte sa moara si refuza sa vorbeasca despre cruzimea regimului comunist si de ceea ce a indurat in inchisoare afirmand ca toate aceste atrocitati s-au petrecut in interiorul poporului roman iar el nu poate sa-si faca de rusine neamul punandu-i in carca aberatiile unor indivizi. nu stiu cand a cerut recunostinta poporului iar daca a facut asta e absolut normal. pentru ca nu e logic ca un om care nu se teme sa spuna adevarul atunci cand o tara intreaga tace, un om care sufera pentru cei din jur, pentru neam si credinta ceea ce au suferit cei din inchisorile comuniste sa fie nu doar uitat, sa fie lasat sa moara in saracie si anonimie.
recunostinta fata de aceste persoane ar arata ca noi , in primul rand stim ce au facut- pentru ca marea parte a populatiei traieste intr-o ignoranta imbecila, si nu pentru ca nu ar avea acces la informatie ci din plictis, din comoditate- si in al doilea rand ca le multumim din toata inima, ceea ce ar si trebui. insa , spre uimirea mea vad ca oamenii nu doar ii ignora pe cei ce s-au jertfit dar ii mai si considera lipsiti de modestie. o fi si asta o viziune moderna asupra vietii.
Reply With Quote