Subiect: cuvinte de folos
View Single Post
Vechi 12.01.2009, 14:46:02
eduardd
Guest

Implicit

[COLOR=Black]Sa nu tii evidenta greselilor partenerului tau, sa nu le acumulezi in tine cu scopul de a i le da pe toate in cap la manie. Ca sa tii minte regula aceasta, ti-o voi spune sub forma de anecdota.[/COLOR] [COLOR=Black]Un sot s-a intalnit cu un prieten al sau si i-a zis:[/COLOR]
[COLOR=Black]- Stii, sotia mea, cand ne certam devine istorica.[/COLOR]
[COLOR=Black]Amicul s-a uitat la el cu o anumita banuiala si i -a spus:[/COLOR]
[COLOR=Black]- Vrei sa zici, isterica.[/COLOR]
[COLOR=Black]- Nu , domnule, nu isterica, ci istorica. Atunci ea isi aduce aminte de toata istoria noastra si-mi recita toate greselile pe care le-am facut de cand ma stie.[/COLOR]
[COLOR=Black]Deci, tineti minte, nu deveniti istorici! A-i aminti celuilalt toate greselile este un act de razbunare si de rautate.[/COLOR]
[COLOR=Black]Din "Taina casatoriei"[/COLOR]
[COLOR=Black][/COLOR]
Să te condamni și să te învinovățești pentru toate numai pe tine însuți, nu pe rudele tale. Să nu ai nici cea mai mică îndoială că tot ce ni se întâmplă este din îngăduința lui Dumnezeu. Și ce îngăduie Dumnezeu este întotdeauna bun pentru noi.
Nenorociri, încercări, ispite - toate sunt deopotrivă folositoare pentru noi. Ajunge numai să le abordăm și să le valorificăm corect.
Poți să ceri ajutorul fratelui tău. Dar fă-o cu blândețe, cu delicatețe și fără să insiști. în plus, să te rogi mult, să ai credință în Dumnezeu și să te lași cu încredere, cu întreaga ta viață, în mâinile Lui. Roagă-L cu căldură să readucă pacea în familia voastră.

[COLOR=Black]Sfantul Macarie ( Optina)[/COLOR]

[COLOR=Black][COLOR=Red]Lucrurile mărunte le țin în viață pe cele mărețe[/COLOR]. [/COLOR][COLOR=Black]Împărțirea treburilor casnice bunăoară e o dovadă de iubire prin care voia cea bună a inimii e eliberată astfel ca soții, lucrînd împreună, să se ajute mereu unul pe celălalt, slujindu-și unul altuia.[/COLOR]
[COLOR=Black]O femeie ortodoxă foarte credincioasă spunea cîndva, pe bună dreptate: [/COLOR][COLOR=Red]„Eu Îl aflu pe Hristos ori de cîte ori spăl vasele”.
[COLOR=Black](Taina casatoriei)[/COLOR]
[/COLOR][COLOR=Black][/COLOR]
Reply With Quote