Nu ar trebui sa privesti femeia cu ganduri necurate oricum ar fi imbracata ea. Oare modelul nostru nu e Hristos? Daca El ar vedea o femeie imbracata indecent cum ar privi-o? Eu zic ca tot cu dragoste. Asa ca barbatilor, cand aveti ganduri necurate, nu aruncati vina pe femei, chiar de ar fi dezbracate. Pentru ca nici o situatie nu trebuie sa tulbure. Pacatul nu are justificare. Mie asta mi se pare o repetitie a ceea ce s-a intamplat la primul pacat. Adama a spus "Femeia pe care mi-ai dat-o m-a ispitit" in loc sa-si recunoasca vina si sa se pocaiasca.
Vina femeii cand se imbraca indecent e totusi ca nu se gandeste la slabiciunea barbatului, si poate chiar doreste sa ispiteasca. Nu conteaza exteriorul: ca ispiteste barbatii, ci interiorul, inima: ce are in inima cand se imbraca asa. Daca ar avea inima curata, s-ar imbraca decent.
Iar in ce priveste perioada menstruatiei, nu gasesc nici o justificare pentru interdictii. Mi-ar placea ca cineva sa-mi explice. Pentru ca Dumnezeu a facut-o asa, si e ceva natural, deci d p d v spiritual e tot asa curata si atunci ca in orice perioada. Totusi de ce sa nu intre in biserica?
|