Dragă Vsovi, ce bine că te-ai întors, că nu mai aveam cu cine să discut pe forum. Pe aici s-a așternut liniște și pace în lipsa ta.
Am citit ultima ta postare. Seamănă cu celelalte – nu prea se vede că ai fost în concediu.
Am câteva întrebări pentru tine:
1. Te-ai convins că la pucioși al 7-lea patriarh este Irineu, și nu Daniel? Ca să văd dacă ți-am făcut acea demonstrație cu folos, sau degeaba.
2. De ce zici tu că mă lupt cu Domnul? Căci ești tare îngrijorat și îmi zici:”[COLOR=blue] nu te lupta cu Domnul ca nu eshti Iacov[/COLOR]”
3. De ce ești inconsecvent în raționamente? Uite două care vorbesc amândouă despre “trâmbița a 6-a“, dar se referă fie la trei persoane, fie la patru, fie la mai multe, dar niciodată la una singură, așa cum ar fi normal:
[COLOR=blue]6.sfanta [/COLOR][COLOR=fuchsia]Verginica[/COLOR][COLOR=blue] cum o numeshti dumneata, shi asha cred shi eu ca era o sfanta shi o trîmbiță a Domnului, ea shi [/COLOR][COLOR=fuchsia]sora ei[/COLOR][COLOR=blue] shi poate shi [/COLOR][COLOR=fuchsia]totzi acei ce traiau shi ascultau de glasul ei[/COLOR][COLOR=blue] din via cu radacina la Dumnezeu...[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]poi eu am scris ca e [/COLOR][COLOR=fuchsia]ultima dinaintea trambitzarii Voievodale[/COLOR][COLOR=blue], shi nici nu shtiu daca nu cumva [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mihaela[/COLOR][COLOR=blue] shi [/COLOR][COLOR=fuchsia]Nicushor[/COLOR][COLOR=blue] sunt acea trambitza. Eu asha am impresia...[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
Deci, cine a fost (sau este) pentru tine trâmbița a 6-a?[COLOR=blue] Verginica, lelica Maria, Mihaela[/COLOR], sau[COLOR=blue] Nicușor[/COLOR]? Sau or fi toți deodată? Sau or fi fost aceia despre care zici că erau “[COLOR=fuchsia]totzi acei ce traiau shi ascultau de glasul ei[/COLOR]” ?
Te anunț că ÎNTOTDEAUNA pucioșii au afirmat că SINGURA care a fost trâmbița a șasea a fost Verginica. După cum tot ÎNTOTDEAUNA au afirmat că a șaptea Trâmbiță este Domnul. Nu mă forța să-ți aduc dovezi din CLD decât dacă nu reușești să le găsești singur, pentru că oricum sunt o sumedenie și ar fi o joacă să le găsești.
4. Pucioșii afirmă că din
glodul care se găsea exact în locul unde se află acum biserica Noul Ierusalim de la Glodeni-Pucioasa a fost plămădit Adam de către Dumnezeu, la Facerea Lumii, și că acesta este și motivul pentru care localitatea s-a numit ulterior
Glodeni-Vale. Întrucât acest lucru este de negăsit în Biblie, vin și te întreb: ți se pare plauzibilă această informație extrem de importantă? Pentru că de aici ei au ajuns la concluzia că acela este pământ sfânt.
5. Din afirmația ta (citez) “ [COLOR=blue][…] iar Arhiereul Irineu este fie ISRAIL CEL NOU, fie Isaak cel NOU, fie ACELA cu care se luptase Iacov daca ar fi sa facem asha o paralela cu VT.[/COLOR] [COLOR=blue][…][/COLOR] ”. Rezultă că, în ultima variantă propusă de tine, Irineu ar putea fi chiar ACELA cu care se luptase Iacov. Dar ce citim în cartea Facerii la Cap. 32? Iată ce citim:
[COLOR=#993300] v.24: Rămânând Iacov singur, s-a luptat Cineva cu dânsul până la revărsatul zorilor.[/COLOR]
[COLOR=#993300] v.28: Zisu-i-a Acela: "De acum nu-ți va mai fi numele Iacov, ci Israel te vei numi, că te-ai luptat cu Dumnezeu și cu oamenii și ai ieșit biruitor!"[/COLOR]
[COLOR=#993300] [/COLOR]Deci, ACELA era Dumnezeu.
Înseamnă că, pentru tine, Irineu Bistriceanul este Însuși Bunul Dumnezeu, Care S-a întrupat a doua oară la Băsești(Maramureș) în anul 1953 și trăiește ascuns printre noi?