View Single Post
Vechi 13.01.2009, 16:20:32
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EugeniaG Vezi mesajul
nu nu nu , eu nu cred in coranul lor , mi-e greu sa cred si in baptismul sotului meu despre care am inceput sa invat acum, eu stiu una si buna , sunt ortodoxa dar este frumos cand auzi altii din alte religii vorbind frumos de unul si singurul Dumnezeu si le simti bunatatea din inima , chiar nu stiu foarte multe nici despre ritualurile ortodoxe, tot invat , stiu numai ca imi place sa ma rog mereu si am o mare dilema cu schimbatul religiei si cred foarte tare ca eu nu voi deveni baptista , ii voi arata eu sotului ca daca este de schimbat religia , el va deveni ortodox, va rog nu ma intelegeti gresit , am vrut doar sa spun ca credinta vine din suflet , nu din ritualuri sau tipuri de religie... eu personal am fost complexata de necunoasterea lui Dumnezeu , a rugilor , a bibliei , de ce sunt eu pe stil vechi si tot asa....si din toate framantarile mi s-a pus adanc in inima faptul ca credinta este in sufletul nostru

nu as citi coranul decat daca as avea pe cineva apropiat sub religie musulmana , chiar citesc numai ce imi trebuie, felicitari celor care citesc de toate pentru toti:P

eu caut testamentul nou acum , nu coran:P

Sanatate,Doamne ajuta.
Draga EugeniaG, ai nume de sfanta, de ce nu te rogi sfintei numelui tau shi te va povatzui?

eu ce pot sa spun altceva decat adevarul cel brutal care doare, dar altceva nu shtiu sa-tzi spun:

-baptishtii shi adventishtii shi altzii sunt eretici chiar daca ei n-o shtiu shi n-are rost sa te incurci cu invatzaturile lor ca antichrishti se vor chema... candva, acum nu ca sa-i acuz, ca sunt shi ei oameni ca shi noi, mai buni sau mai rai la suflet dar invatzaturile lor n-are rost sa-tzi pierzi vremea cu ele, atat tot... ca oameni, precis or fi shi din aia buni, cum precis sunt din aia rai shi pe la noi in ortodoxie
-musulmanii sunt cu tzigara shi hashishul shi cu codul lui hamurabi... habibi shi mallahiena aia de jabrail, un fel de arhanghel zicea el ca ar fi... defapt nu exista altceva pentru fiul lui Avraam, pentru Ismail altceva decat tot Hristos... dar ei zic ca-l au drept tata pe Avraam... poi atunci de ce asculta de altcineva? caci fiul lui Avraam este Isaac iar Isaac este icoana lui Hristos.... deci chiar daca Ismail e fratele mai mare nu este fiul shi al lui Sarra shi Avraam impreuna cu Sarra l-au trait pe Dumnezeu, deci moshtenirea nu avea cum sa vina prin Ismail, dar fiilor lui Ismail, este tot Hristos, ca doar Galileea era a neamurilor.... deci musulmanii sarmanii mint, shi mint sarmanii cu spor ca ii crede aproape o lume intreaga, ca sunt multzi.
-Biserica de rit vechi e una dar aia stilista nu-i buna ca umbla dupa vremuri inloc sa umble dupa veac... asha ca daca eshti la stilishti eshti shi dumneata in aceiashi oala....

Acuma ce ai de facut?
poi sa ascultzi de ce te indeamna sf Eugenia, shi spre ce inclina inima carmuita de catre Duhul Tau cel Bun... shi vei gasi Calea ce duce pe drumul prin care nu-tzi pierzi sufletul.... shi care e calea? "Duhul umilit, umilintza presarata pe cale, inima infranta, zdrobita shi smerita, Dumnezeu nu o va urgisi" caci asta este jertfa cu bun miros ceruta de Dumnezeu cum spune psalmul 50 shi nu ca sa intri Doamne cu mine la judecata sau arderile de tot, ca pe alea nu le vei binevoi....

deci draga Eugenia, nu considera ce am scris eu ca pe un sfat ca e doar o parere ca sa ma aflu in treaba shi eu cu o vorba.... shtiu ca doare... dar e tot ce shtiu sa-tzi spun... restul te va descurca cineva, sper sa nu fie aia raii... dar shi aia raii fara sa vrea faca ceea ce se Da de sus... asha ca nu-tzi bate capul ci mergi inainte asha cum va da Dumnezeu....