Citat:
În prealabil postat de vasinec
1. Practica zeciuielii. "Voi dati zeciuala din izma, din marar si din chimen, si lasati nefacute cele mai insemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila si credinciosia; pe acestea trebuia sa le faceti, si pe acelea sa nu le lasati nefacute."(Matei 23:23). Se arata importanta dreptatii, milei si credinciosiei, iar despre zeciuala se spune sa nu fie lasata nefacuta.
Problema dvs. este ca nu ati inteles ce inseamna zecimea (sau zeciuiala). Trebuie sa-i fim recunoscatori lui Dumnezeu pentru tot ceea ce castigam. Sa-i multumim ca ne-a dat puterea sa ne castigam painea cea de toate zilele. Si cand dai, din recunostinta, a zecea parte pentru Dumnezeu, celelalte noua parti sunt binecuvantate. Atata eu cat si sotia mea (pe cand nu-mi era sotie si nici cu Dumnezeu nu prea aveam treaba niciunul) am dus-o destul de greu. Eram pe fundul sacului sau indatorati mai tot timpul. De cand ne-am apropiat de Dumnezeu si am inceput sa-i fim recunoscatori (in mica noastra masura), inclusiv prin darea zecimii, binecuvantarile se vad. Am avut probleme si cheltuieli destul de mari. Dar asta nu ne-a impiedicat sa ne pastram credinta. Problemele continua, dar Dumnezeu ne binecuvanteaza tot mai mult, inclusiv in cele materiale.
"Aduceti insa la casa vistieriei toate zeciuielile, ca sa fie hrana In Casa Mea; puneti-Ma, astfel, la incercare, zice Domnul ostirilor, si veti vedea daca nu voi deschide zagazurile cerurilor, si daca nu voi turna peste voi belsug si binecuvantare"(Maleahi 3:10).
Puneti-L pe Dumnezeu la incercare.
Un alt aspect. Eu am fost mult timp membru in biserica adventista, fara sa dau zecimea. Nu esti obligat sa dai. Tot ce faci trebuie sa faci din credinta. In schimb beneficiezi in mod gratuit de toate serviciile: botez, cununie, inmormantare, etc. Mai mult, daca ai probleme, esti ajutat fara sa te intrebe cineva cum stai cu zecimea. Asta este o problema intre tine si Dumnezeu.
|
poi domnule vasiniec, dumneata ai talmacit literal dar n-ai talmacit bine ca litera zice altceva decat subliniezi dumneata ca facetzi voi dupa ea, ca daca atzi face dupa ea ar fi bine, dar voi nu facetzi asha, ca acolo este scris ca cele mari de la Dumnezeu sa le facetzi iar cele mici ca zeciuiala din marar shi din altele mici sa nu le lasatzi, deci era vorba o inversare a valorilor de la Dumnezeu greshit practicata, traita...
pe cand dumneata vorbeshti de un belshug material in conformitate cu zeciuiala data, poi asta inseamna ca voi facetzi decat zeciuiala shi asta e un fel de impozit, de banca shi primitzi indarat cu dobanda... foarte bine, nimic rau in asta dar la sufletul vostru din ce primitzi de la Dumnezeu, din dreptate din mila din altele cand o sa datzi ca mie niciodata nu mi-ai dat dreptate deshi ti-am aratat de mi de ori cu se tzine sabatul cel Nou fara a-l impune altora, ca nu e voie dupa cum ne invatza sf Ap. Pavel, sa nu facem dupa cum ar vrea unii ca sa se laude apoi ei cu trupurile noastre... deci sa nu schimbam predaniile oricat ar vrea unii din ashtia...
poi vezi ca in al doilea citat este vorba de un contract bilateral cu Dumnezeu, deci zice punetzi-Ma la incercare dar cum? pazind randuielile, deci avand credintza in Mine shi nu luindu-le asha ca pe un contract mort, caci va darui mila prin deschiderea zagazurilor Cerului....
deci daca atzi dat zeciuiala cum marturiseshti, de la satana atzi primit belshugul in cazul tau particular. Eu asha cred... banui shi cred shi sunt rau cu tine... sper sa ma iertzi, zic shi eu ca sunt rau dar shi acuma am citit citatul in locul tau ca sa nu zici ca ai shtiut ca nu shtitzi cum nici eu nu shtiu, dar ne spune Biserica shi mai ales m-ai suparat pentru ca niciodata nu mi-ai dat dreptate, deci n-ai ascultat dupa cum ai dat citatul deshi tzi-am scris special pentru tine, ca fost ortodox... cum e cu Sabatul cel nou shi cum se tzine el de la Dumnezeu, fara a le cere altora...