View Single Post
Vechi 13.01.2009, 17:03:53
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de monica.miholca Vezi mesajul
M-am intrebat de mai multe ori ce ii face pe atat de multi (ortodocsi) sa renunte la ortodoxie (dar cred ca nici unul nu era cu adevarat ortodox) si sa imbratiseze cu atata seninatate aceste erezii.
unul dintre motive cred ca e faptul ca aceste secte au o invatatura mai usoara, pe cand ortodoxia e atat de complicata si iti cere sa depui atatea eforturi. Sfintii nostri Parinti au trait o viata in rugaciune si atunci lucra Duhul Sfant in ei, dar Acesta pleca foarte usor, la un pacat cat de mic; ei bine, daca vrei sa vina "duhul sfant" peste tine, atunci e mult mai simplu sa treci la penticostali si problema e rezolvata; daca esti ortodox, trebuie sa mergi sa te spovedesti, iar preotul iti da eventual un canon, iata o adevarata corvoada; pai nu e mai simplu sa fii impacat cu tine insuti, impreuna cu fratii penticostali? ca doar poti sa vorbesti si tu cu Dumnezeu, nu? iar Dumnezeu nu uita sa iti ierte pacatele chiar daca tu ai uitat de ele; o slujba ortodoxa e foarte obositoare, stai in picioare, preotul vorbeste si canta vorbe de neinteles, te plictisesti ingrozitor!e cu mult mai bine sa stai jos, si sa asculti cuvintele simple ale unui pastor bun de gura..
ma mir ca nu isi dau seama cat de gresite sunt caile lor!
Pai draga mea, daca slujba e scurta, inseamna ca este taiata, deci nu este completa in primul rand.
Ca sa stai jos, pai poti sta si la un bar, la o cafenea, la un cinema etc, si chiar si in biserica ortodoxa, deoarece este suficient sa mergi in timp si ai rezolvat problema.
Daca este sa vorbesti cu Dumnezeu, pai cine te opreste? In orice religie poti face asta, dar pentru a te curata de pacate, ei draga mea asta e o alta treaba. Usurinta sufletului tau cand te-ai spovedit nu are marginire sau comparatie cu nici un fel de bolboroseala a nostra catre Dumnezeu.

Tocmai asta este teza ortodoxa, spovedania este foarte importanta.

Preotul spune cuvinte pe care nu le intelegi? Da, ai dreptate, nu le poti intelege daca nu esti ortodox, altfel ai intelege tot ce spune.
Cum sa intelegi ce inseamna un sfant, suferinta lui si binefacerile pe care le poti avea, daca tu nu crezi in sfinti? Cum sa-i urmezi exemplul in viata personala, daca nici macar nu te sinchisesti sa-i cunosti viata plina de sacrificii?

Penticostalii de aici, merg la biserica lor, canta si danseaza, femeile predicatori, nu mai exista sfintenia altarului, unde o femeie nici n-ar trebui sa se apropie de altar!

Ei beau, fac chefuri si petreceri care se termina foarte rau...chiar daca predica cu totul altceva...
Dar sint de credinta "noua" ... luata cu franturi din originala biblie.