In atotstiinta Lui, Dumnezeu a prestiut ca omul va cadea, dar fara sa predestineze asta. In sfatul cel din veci, Hristos a fost de acord sa creeze omul (dupa chipul Sau, al Fiului) si sa Se jertfeasca pentru a face posibila intoarcerea omului de la rau la bine. Deci putem spune ca lumea a fost intemeiata pe Jertfa lui Hristos cea pregatita mai inainte de veci, pe jertfa Mielului facuta, cum spune "mai inainte de facerea lumii" (stiti bine acel verset, nu-l mai caut). Deci iubirea Fiului pentru noi este deplina, fiindu-ne promisa si data apoi prin smerenia Sa de bunavoie (din iubire): prin chenoza, prin modelul de viata desavarsit si prin luarea asupra-Si a tuturor pacatelor noastre, prin suferinta acceptata ca fiind consecinta pacatelor si prin punerea vietii Sale pentru noi, prin sacrificiul suprem.
Sa nu uitam ca viata noastra trebuie sa decurga dupa acest model al lui Hristos, pentru ca El va fi referinta dupa care vom fi judecati. Deci suntem datori sa ne iubim unii pe altii (asta presupunand jertfa continua pentru aproapele prin asumarea Crucii de fiecare zi) asa cum El ne-a iubit si ne iubeste pe noi toti.
Harul Lui sa ne ajute sa reusim sa dam raspuns bun la intrebarile care vor fi la sfarsit...
|