Doamne-ajuta!
Acum cateva zile discutam cu un prieten - licentiat in filozofie - care, ca atatia altii, din ce in ce mai multi azi, spunea ca el crede ca exista Dumnezeu, dar ca nu crede ca e chiar asa cum spun preotii. Ca nu exista iad si rai, ca nu exista pedeapsa dincolo, si asa mai departe.
L-am intrebat daca stie cate ceva despre moaste. Mi-a raspuns ca da dar, ca existenta lor nu confirma Sfanta Scriptura pentru ca s-au mai pastrat alte corpuri neputrezite. Dupa ce i-am explicat diferentele dintre moaste si corpuri neputrezite l-am rugat sa fie atent la urmatoarea constructie logica si sa-mi spuna daca daca este adevarata sau falsa:
Daca suntem amandoi de acord ca exista Dumnezeu si daca, numai cei care au atins un inalt grad de intelegere si manifestare a invataturii din Sfanta Scriptura ajung sa lase moaste pe pamant dupa mutarea la Domnul, inseamna ca Sfanta Scriptura este ADEVARUL. Si daca toti sfintii, dar absolut toti, nu i-au gasit greseli, inseamna ca este 100% adevarata.
Am postat aceasta pentru cei care inca isi doresc un Dumnezeu al lor, altfel decat este, ca si cum si ei ar fi altfel de cum sunt.
Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
|