răspuns-partea I
[COLOR=blue] Răspuns dat lui Vsovi, 14 ian 2009[/COLOR]
[COLOR=blue]Partea I[/COLOR]
Dragă Vsovi,
Șarada aceea prin care dovedești că Melchiședeckul pucioșilor ar fi mai ceva decât Melchisedec-ul biblic nu este decât o speculație amețită și redundantă, deci până la urmă ilogică, în care îți exersezi cabalistica materiei cenușii pe spinarea ortodoxiei. Crezi că dacă ești capabil să-ți inversezi emisferele cerebrale la comandă, ca să poți gândi sașiu, și apoi perorezi inepții sforăitoare, cu aerul unui savantlâc de crâșmă, ai să dai gata pe cineva? Dacă faci un domino de litere, măcar încearcă să-ți iasă un aritmogrif rebusistic veritabil, dar fii măcar consecvent: la tine [COLOR=blue]chis[/COLOR], [COLOR=blue]hi[/COLOR], [COLOR=blue]ch[/COLOR], [COLOR=blue]is[/COLOR], [COLOR=blue]ș[/COLOR], sunt tot una, [COLOR=blue]Mel[/COLOR] vine de la [COLOR=blue]Meu[/COLOR], [COLOR=blue]Ș[/COLOR] vine de la [COLOR=blue]sh[/COLOR], iar [COLOR=blue]deck[/COLOR] de la [COLOR=blue]tejgheaua[/COLOR] crâșmei, de sub care bolborosești, căzut în patru labe sub ea, următoarele perle:
- [COLOR=blue]M[/COLOR] de la [COLOR=red]Arhiereu[/COLOR]
- [COLOR=blue]el[/COLOR] de la [COLOR=red]Înger[/COLOR]
- [COLOR=blue]chiș[/COLOR] de la [COLOR=red]Iisus[/COLOR]
- [COLOR=blue]hi[/COLOR] de la frica de Dumnezeu, inceputul intzelepciunii, [COLOR=red](hi!hi!hi!)[/COLOR]
- [COLOR=blue]ch[/COLOR] de la [COLOR=red]Carul Mare[/COLOR], cu rotzile sale, sfintzii shi sfintzitzii
- [COLOR=blue]is[/COLOR] de la [COLOR=red]Is[/COLOR]pita lui I[COLOR=red]is[/COLOR]us
sau
- [COLOR=blue]Mel[/COLOR] de la [COLOR=red]Meu[/COLOR] intru Dumnezeu
- [COLOR=blue]Mel[/COLOR] de la [COLOR=red]Melchisedec[/COLOR]
- [COLOR=blue]Mel[/COLOR] de la [COLOR=red]Melchior[/COLOR] care era unul din cei Trei Magi de la Rasarit
- [COLOR=blue]Ș[/COLOR] vine de la [COLOR=red]sh[/COLOR]arpele ridicat de Moi[COLOR=red]sh[/COLOR]e in pu[COLOR=red]sh[/COLOR]tie
- [COLOR=blue]E[/COLOR] vine de la gradina Raiului, shi este unimea sfanta dintre [COLOR=red]E[/COLOR]l shi [COLOR=red]E[/COLOR]a,
- [COLOR=blue]deck[/COLOR] vine de la [COLOR=red]dec+k+log[/COLOR] adica poruncile lui Dumnezeu, legile shi proorocii (atenție, deși le-ai luat în devălmășie – legi, porunci și prooroci, trebuie să-ți iasă musai 10 de toate, că de aceea e Deklog )
Aide, aide frate, du-te și te culcă, se pare că ți-am întrerupt brusc somnul rațiunii și mai ales visele colorate, atinse de sindromul cerebelos.
Dacă nimeni n-a îndrăznit până acum să te pună la punct așa cum meriți, lăsându-te slobod să zburzi ca un noaten des-frânat (fără frâu, adică) pe Câmpiile Elizee ale Forumului Creștin Ortodox și să paști în voie doar bace de Atropa Belladona și pălării de Amanita muscaria, lasă că am să te trag eu de acum de mânecă, până ți se va face cămașa maieu.
Și mă rog, cam ce conexiune inversă ai reușit să faci între creierul mare și creierul mic, de l-ai introdus în ecuație și pe bietul Melchior? Probabil că îi citezi pe pucioși, care au descoperit ei de la “ Domnul “ lor transcendental că Melchior l-ar fi păzit pe Iisus , ca o umbră, de la nașterea din Bethleem – și până la moartea pe cruce. Căci iată ce zic pucioșii, simpatizații tăi, că le-ar fi despecetluit lor (și numai lor) “Acela de la Pucioasa”:
[COLOR=green]“ Eram atunci cu ai Mei și colindam prin lume, dar[/COLOR][COLOR=fuchsia]am avut atunci înaintea și în urma Mea pe Melchior, care scăpa din cursele răutății pe Domnul și pe cei ce însoțeau pe Domnul[/COLOR][COLOR=green]. A fost Melchior pentru Mine ca să-Mi pot plini lucrarea pentru care venisem și[/COLOR][COLOR=fuchsia]ca să ajung până la cruce[/COLOR][COLOR=green], și apoi să Mă ridic de sub piatra morții și să Mă înalț cu glorie la Tatăl Meu și să-I spun: «Tată, am făcut cum Mi-ai poruncit!». Melchior a fost omul cel ascuns care a păzit pe Fiul Treimii Dumnezeiești,[/COLOR][COLOR=fuchsia]de la întrupare și până în ziua gloriei Sale[/COLOR][COLOR=green]. Dar[/COLOR][COLOR=fuchsia]astăzi Eu sunt un Dumnezeu necăjit[/COLOR][COLOR=green]și sunt purtat de cei slabi ca și atunci, fiindcă Cel tare nu încape în cei tari, nu încape de tăria lor, de mărirea lor, de slava lor. Aceia nu știu a se pleca, aceia sunt în duhul lor, iar Duhul Sfânt nu sălășluiește în locașuri de slavă deșartă. Iată unde am aflat sălaș, iată unde Mi-am făcut sălaș! Și din acest tron va curge râul vieții, și legile sfințeniei vor fi șuvițele care vor curge și își vor face cărări drepte și curate, și vor merge pe ele cei mântuiți, căci Domnul, în vremea aceasta, iată ce spune: «Aceasta este vremea să se așeze la loc împărăția lui Israel cea ruinată, împarăția lui Israel cel binecredincios». “ (Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” din 25 ianuarie /7 februarie 1992) [/COLOR]
Dacă această poveste neștiințifico-fantastică ar fi avut vreun sâmbure de adevăr, nu ar mai fi existat episodul biblic denumit “Fuga în Egipt”, ci ar fi apărut din umbră tocmai acest providențial Melchior, ca să scape el Sfânta Familie de aprinderea lui Irod. Despre Melchior ăsta se spune aici că L-a urmărit pas cu pas “[COLOR=fuchsia]de la întrupare și până în ziua gloriei Sale[/COLOR]” . Dacă ar fi așa, s-ar fi amintit și în Evanghelii numele lui, măcar la unul dintre cei patru povestitori. De exemplu, în momentele cheie, în care viața Pruncului era în pericol, s-ar fi spus așa:
[COLOR=#993300]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]După plecarea magilor[/COLOR][COLOR=#993300], iată îngerul Domnului se arată în vis lui Iosif, zicând: Scoală-te, ia Pruncul și pe mama Lui [/COLOR][COLOR=red]și pe Melchior, ocrotitorul vostru, [/COLOR][COLOR=#993300]și fugi în Egipt și stai acolo până ce-ți voi spune, fiindcă Irod are să caute Pruncul ca să-L ucidă.[…][/COLOR]
[COLOR=#993300]Și i-a zis: Scoală-te, ia Pruncul și pe mama Lui [/COLOR][COLOR=red]și pe Melchior[/COLOR][COLOR=#993300] și mergi în pământul lui Israel, căci au murit cei ce căutau să ia sufletul Pruncului”.([/COLOR][COLOR=red]parafrază după [/COLOR][COLOR=#993300]Matei 2: 13,20)[/COLOR]:
Dacă admitem că Melchior ar fi unul dintre cei trei magi de la Răsărit (așa cum pretinzi matale, și cum se pretinde și prin unele scrieri literare, de unde se pare că și pucioșii s-au inspirat) dăm de altă belea: Biblia spune clar că cei trei magi, după ce și-au făcut treaba, au dat bir cu fugiții, temându-se probabil și ei de furia lui Irod. Căci așa zice în Biblie:
[COLOR=#993300]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]După plecarea magilor[/COLOR][COLOR=#993300], iată îngerul Domnului se arată în vis lui Iosif, zicând: Scoală-te, ia Pruncul și pe mama Lui și fugi în Egipt și stai acolo până ce-ți voi spune, fiindcă Irod are să caute Pruncul ca să-L ucidă.[…] .([/COLOR][COLOR=#993300]Matei 2: 13,20)[/COLOR]
În cazul acesta, cum L-ar mai fi putut ocroti Melchior pe Iisus toată viața, de la naștere până la răstignire, dacă [COLOR=fuchsia]a plecat[/COLOR] la casa sa? Dacă Melchior ar fi fost cu adevărat ocrotitor, atunci lui i s-ar fi adresat îngerul ca să preia inițiativa călătoriei în Egipt, și nu lui Iosif.
Nu putem decât să concluzionăm că [COLOR=fuchsia]Melchior[/COLOR] este o invenție menită să dea culoare, exotism și mister “scrierilor sacre” de la Pucioasa.
Textul pucioșilor care-l inventează pe Melchior ca “mare ocrotitor” al lui Iisus nu este lipsit de un scop ascuns. S-a vrut de fapt ca se ajungă la concluzia că [COLOR=fuchsia]astăzi, Dumnezeu e un Dumnezeu necăjit[/COLOR],[COLOR=blue] și e purtat de cei slabi[/COLOR] (adică, de liderii pucioși: [COLOR=blue]slabi[/COLOR] la pungă, dar la pântec [COLOR=blue]groși[/COLOR]); nu mai e ca pe vremea când Melchior luase asupra lui toate grijile, iar pe El nu-L mai durea capul de nimic. Și fiindcă e necăjit, ia să facă bine aceia care sunt groși la pungă și să facă și ei un pui de milostenie față de pucioși, ca să le mai îndulcească zilele.
|