În prealabil postat de mariamargareta
[COLOR=blue] Răspuns dat lui Vsovi, 14 ian 2009[/COLOR]
[COLOR=blue]Partea a II-a[/COLOR]
Dar ce meditații parkinsoniene mai debitezi frăția ta în continuare?
1. Erezia: ? te iert.
2. Panseul:te iert shi scad din registru
3. Temerile profund îndreptățite: te iert shi ma stradui sa uit
4. Cine se aseamănă, se adună, ,,, te iert shi ash vrea sa cred ca eu tzi-am greshit
5. Suntem în BOR, dar suntem scoși din BOR:te iert, nu shtiu eu despre ce pecete e vorba ca s-ar putea sa nu fie din alea despre care am scris eu ori banuim noi, deci nu-i exclus ca totzi mai putzin Irineu sa fie pecetluitzi, dar Harul sa shtii ca vine in Bisericile din BOR in care am fost, in vre-o 4 biserici din BOR deci nu shtiu sa te lamuresc
6. Dacă e schismatică, automat este demonică. Poi nu e schismatica daca prin Irineu pe care il recunosc sunt unitzi cu BOR. Shi prin Regele Mihai I care a pus temelie. Deci sunt in Una Sfanta Biserica a Lui Dumnezeu.
7. Uneori, trebuie să recunosc că sunt nevoit să-ți mai dau și dreptate:
[COLOR=blue]- iar parintele Cleopa Ilie n-a negat ca ar fi de la Dumnezeu ci a proorocit ca daca nu fac ascultare de maimare capata putoare shi asha s-a shi intamplat,[…] nu mi-ai dat dreptate shi ei chiar asculta de MaiMare, dar eu ziceam ca Maria sarmana n-a ascultat, shi s-a intors la lume, la putoare. [/COLOR]
8. dar uneori n-ai dreptate, căci nu citești cu atenție:
Maria nu a căzut niciodată, a cazut ca asha a marturisit sf. Verginica despre familia ei trupeasca, nu din Duh, ca totzi s-au intors la lume... Deci de aia i s-a oprit proorocia caci cu sufletul n-a ieshit din sodoma shi gomora, din Egipt.
9. Uneori ești naiv ca un copil, și poate așa mai ai o șansă să intri în împărăția cerurilor: Iacov n-a furat? Ilie n-a ucis? Fii unor evrei n-au mintzit ca sa-i ucida pe cei ce shi-au batut joc de sora lor punandu-i sa-shi taie preputzul in semn de fratzietate? iar apoi i-a ucis cand aceshtia boleau, deci iata shi viclenie... Dar asta este de la Dumnezeu, cand este voia LUI, ca omul pe alt om, n-are voie nici sa ucida, sa minta sau sa fure sau sa vicleneasca... caci Ilie n-a ucis pe Ahab sau pe Izabela ci a fugit la Dumnezeu caci nu primise porunca sa-i ucida, shi s-a smerit caci un om nu e voie sa ucida pe un alt om oricat de pacatos ar fi... dar dumneata se pare ca n-ai citit scriptura, poi nici eu, ci doar am mai ciugulit ca o gaina beata cand shi cand
10 Și faptul că iești iertător nu e de lepădat:
[COLOR=blue]“deci te iert ca deshi tzi-am explicat cum stau lucrurile te-ai straduit sa fi de rea credintza spunand vorbe grele, rele, neintemeiate, chiar daca m-ai luminat ca o sora ori ca un dushman, dar cine sunt dushmanii voshtrii? iata ca sf Verginica miluita de Maica Precista avea o sora, pe Maria shi s-a aratat ca ea era fata babei iar Verginica era fata Moshului, Moshului Putregaiul mancav-ar Raiul... baba e lumea.”[/COLOR]
Nu înțeleg însă de ce-l copiezi pe părintele Cleopa, în loc să fii corect și să-l citezi, dacă tot i-ai furat cuvintele. Iar lelica Maria, înțelege odată, a fost fata babei Andreiana tot la fel cum a fost și sora ei, Verginica. Ar fi trebuit ca amândouă să aibă parte de aceeași cinstire din partea ta și a pucioșilor, nicidecum să fiți voi pentru una mumă și pentru alta ciumă.
Nu i-am furat cuvintele ca doar sunt ale lui, shi doar se shtie prea bine ale cui sunt ci era acolo o explicatzie care Mosh, poftim: "Moshul Putregaiul mancav-ar Raiul" ori cand privim la poza lui sa scriem dedesubt MAGAR, dar sa nu uitam ca pe un asin salbatic shi tanar a intrat Hristos in Ierusalim, in Ierusalimul Cel Nou, de data asta... nu al Patimirii ci al Slavei shi al Legamantului Veshnic Viu.
|