Citat:
În prealabil postat de 06dec
Din ce ne spune parintele Arsenie Boca:"Stiintza medicinei prin multele sale anvatzaminte o are pe aceasta:a bagat de seama ca toate tzesuturile omului se pot drege,adica se tamaduiesc,numai celula nervoasa odata atinsa nu se mai drege niciodata,licrul ei se opreste fulgerator.Si dovedeste stiintza ca desfranarea ,sau risipirea de orice fel ,omoara milioane de celule nervoase.Iata cum:in tot trupul,dar mai ales in 7 locuri,izvoreste un fel de putere,foarte,foarte trebuincioasa pentru bunastarea intregului om trupesc.Aceasta e vlaga de viatza...Intre cele 7 izvoare de vlaga,printre cele mai puternice este si izvorul ce inmugureste samantza de om.Cand omul se tzine dupa desfranare ,izvorul nu mai poate dovedi sa verse an sange partea de vlaga neaparat trebuincioasa ,pentru ca tot lucrul izvorului este talharit in afara...Caci toate celelalte tzesuturi din om pot rabda de foame sau pot lucra cu schimbul,sau se topesc pentru a se face mancare celorlalte ,iar la vreme potrivita se anmultzesc la loc.Singura celula nervoasa nu rabda de foame si moare pentru totdeauna.Iar mancarea ei este vlaga a celor 7 izvoare..."
A nu se confunda va rog cu yoga,radiestezii,s.a.m.d.care nu au nimic cu dreapta credintza,nici cu stiintza medicala a trupului fara de suflet.
|
Domnule, nu stiu despre ce vorbeshte parintele Arsenie Boca, despre bunastarea omului trupesc, despre tamaduiri si medicina, si cine l-a invatzat, n-am prea intzeles si se aseamana cu centrii altor invatzaturi, poi fiecare celula are un centru sau mai multzi, iar centrii nervosi si ganglionii sunt foarte multzi, ash zice nenumaratzi... dar oricum cica s-a dovedit de stiintza, ca respectivii neuroni, care se zica cum ca ar murii, defapt ei se regenereaza de la sine si mi se pare firesc din moment ce respectivele celule au si activitati chimice si nu doar electrice ori electrostatice.
Si sincer sa fiu stimabile 06dec nu cred ca este un citat din respectivul parinte, deoarece acesta scria elegant, un fin cunoscator al lucrurilor omenesti si frazele lui si invatzaturile au un talc real, deci nu stiu daca vorbeste el asa aiurea, cum citezi dumneata, dar oricum stimabile 06dec si daca zici ca nu are legatura, tot cam are peundeva, asha ca am impresia ca umblii cu fofarlica! Iarta-ma ca-tzi spun dar nu se face.