14.01.2009, 21:13:39
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de antiecumenism
Nici eu nu cred ca a fost un traitor al ortodoxiei,dar a crezut in Dumnezeu si a cautat si el ceva spiritual,a fost constient de existenta dumnezeirii.
Oricum ca orice om a avut si el pacatele lui,a avut cred ca suisuri si coborasuri...
poate are dreptate Petre Tutea in "cugetari memorabile":
"Geniul e relief, noutate, inventie, creare de epoca si stil. Nu e neaparat un întelept, ci un suprainteligent. Geniile sînt originale, în masura în care originalitatea e posibila. În fond, maxima mea a fost aceasta: [COLOR=red]Dumnezeu este creator, iar omul imitator. Prin încercarea de a imita mereu Divinitatea, prin proximitatea fata de divin, geniul e mai apropiat de cer; dar nu sînt în masura în care e apropiat sfîntul.[/COLOR]
[COLOR=red]În fata lui Dumnezeu nu exista genii, Dumezeu lucrînd nu cu genii, ci cu oameni[/COLOR]. "
"[COLOR=red]Un sfînt poate fi si analfabet, dar e superior unui geniu, fiindca ideea de sfintenie e legata de ideea de minune. Un sfînt poate face o minune. Geniul face ispravi, nu minuni."
[/COLOR]
|
Intr-n articol, la ziarul Timpul-"Chipul blandului Nazarinean"- Eminescu se referea la Hristos ca model dupa care se creste de aproape 2000 de ani omenirea.
|