Citat:
În prealabil postat de danyel
Sa nu se mai indoiasca nimeni ca cel mai mare roman al tuturor timpurilor a fost si a murit crestin! Ca o parere personala, Eminescu s-a savarsit din viata martir, jertfindu-si viata cu jertfa suprema pentru dragostea fata de poporul sau, sacrificat fiind de cei care erau contra ideilor sale, a iubirii de neam si tara.
"Of, Doamne, Doamne!"
|
Cred ca ai cam exagerat un pic cu laudele textul seamana cu o propaganda de trista amintire la adresa unui "erou" si "fiu" al neamului, sa fim rationali totusi
sper ca intelegi ce vreau sa spun[/quote]
N-am exagerat. Chiar cred ce spun.
Tu crezi ca Eminescu nu stia cu cine se pune? Nu masonii veacului l-au bagat in pamant?! Si ce, asta l-a impiedicat sa lupte pentru neamul sau, din iubirea pe care o avea fata de toti romanii, pentru unirea noastra intr-o singura tara? Pentru ca n-a vrut sa fie ignorant si indiferent, pentru asta
a fost ucis la 39 de ani.
Ce dovada mai mare de iubire de aproapele vrei daca nu jertfa suprema pe care acest
om a facut-o pentru noi toti? Tu nu vezi martiriul pentru ca nu stii prin ce a trecut Eminescu la sfarsitul vietii sale!
In ce porunca se unesc legea si proorocii? Si care este cea mai importanta porunca pe care ne-a lasat-o Hristos?! Domnule, teologia teoretica este BLA-BLA-BLA; faptele il arata pe om in ce stare launtrica a ajuns. Eu il vad pe Eminescu ca model de roman si de crestin pentru oricine poate sa inteleaga macar o bucatica din iubirea cu care suntem datori fata de cei din jurul nostru.