View Single Post
Vechi 15.01.2009, 12:02:26
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit pentu o eretica de la un eretic : )

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Vsovi, dacă te-ai supărat, nu fii îngrijorat. O să-ți treacă, ai să vezi.
draga mea, spui ca-s avocatul lor, ash vrea eu sa fiu, dar intr-o seara, ce crezi ca ne-a invatzat Arh Irineu, pe cei stranshi acolo?

scuze ca am sa spun oleaca "inflorit" shi cu cuvintele mele din ce a spus el la o seara duhovniceasca Arhiereul Irineu:

Poi a povestit asha ca era un tata care avea un fiu, shi l-a intrebat tatal lui:
-dragul tati, ce ai vrea sa te faci dumitale cand o sa fi mare, adica in viatza dumitale?
-la care copilashul tocmai oprit din vizonarea filmelor shi jocurilor de pe TV shi PC shi placandu-i judecatoria shi dreptatea cam asha cam ca shi lui O. Paler, ca baiatul nu era chiar asha de mititel, raspunse:
-advocat
-Bine dragul tatei, shi ii dadu pace...
Shi se puse baietzashul nostru pe invatzat shi incepuse sa citeasca din dreptul roman shi din civil shi din comercial shi de peste tot unde era vorba de dreptate.... shi creshtea HarapAlb cam asha ca Fat Frumos ori ca shi vrejul din fasolea uriashe, shi se facea tot mai subtzirel ca tras prin inel, mustacioara lui spicul graului, guritza lui mura campului, ochishorii lui dorul dorului, iar tatal lui se mira cat de frumos era shi cat de bine se pregatea... caci il vedea cum zi shi noapte citea shi invatza, nu dormea.

Asha ca baiatul nostru a dat la drept shi a intrat shi a facut anii de facultate shi a luat toate examenele shi a devenit advocat asha cum parca ii era predestinat, shi apoi a intrat in barou shi a primit cazuri sa le sustzina la bara shi s-a descurcat mereu shi faima lui creshtea mai ceva ca shi in cazul Elodia... Shi mama lui se bucura shi tatal lui se bucura shi uite ca shi averea lui ii creshtea, creshtea, pana shi banca ii invidia ca ce cont gras avea la ea.

Acasa la tata venea baiatul dar cand venea asha venea ba cu o mashina ba cu alta, asha ca tatal sau se mira, vazand shi ce haine frumoase purta shi toate de firma buna shi batranul il admira, dar cu un ochi radea dar cu unul parca plangea cam asha ca in povestea aia.

Apoi baiatul, deveni barbat caci acum avea casa lui shi serviciul lui shi cabinetul lui de advocatura shi bine ii mai mergea ca se mira lumea de cat de bine ii mergea shi il mai shi invidia pentru ca toate zilele libere shi concediile shi le petrecea nu pe unde apuca ci tocmai in Africa sau Australia, sau la piramide ori la marea roshie, sau prin America pentru schimb de experientza cu ceilaltzi advocatzi pe la pishcina shi shtranduri shi tot felul de locuri frumoase unde shi schimburile de idei erau mai fructuase shi intalnirile mai spumoase. Deci viatza ii placea, shi munca ai pria.

A mers apoi acasa la mama shi la tata shi a vazut ca tata se bucura cand il vedea cat de plin este la fatza shi de bine situat shi de facut shi se minuna batranul lui cu baba lui dar nu shtia de ce acuma ochii amandoi plangea de parca se veselea, shi radea batranul dar pe undeva parca amandoi ochii lui plangea shi nimenea nu-i vedea, nici baba lui shi nici advocatul lui adica baiatul... caci el radea shi toata familia se bucgurea pentruca fiul sau a ajuns barbat shi e acum la vila lui.

Cand petreceau ei in toi a venit un Cintezoi cam nebun shi a cantat:
"shi apoi?"
dar n-a auzit decat o mierla dar pentru cine nu cunoshtea parea un mierloi

batranul a suspinat

iar cintezoiul iar a cantat:
"shi apoi, shi apoi?"

dara iarashi nimeni nu-l auzise decat acelashi mierloi shi batranul iar a suspinat pentru ca nici el nu shtia de ce ii venise asha un suspinat doar pentruca il privise pe baiat, acum ditamai barbat, shi pe dinainte dar shi pe dinapoi...

Baiatul nu s-a suparat, chiar daca presimtzise el ceva asha ca un cascat ca batranul parca la dehochiat, shi shi-a cumparat el un elicopter shi un iaht shi l-a luat shi pe batranul sau shi pe baba lui ca sa-i duca cu ele, sa-i plimba, ca sa se odihneasca ei de batranetzile lor pe undeva, pe la techirghiol ca sa se dea cu namol sau pe la Slanic sa-l dea cu sare pe tatic ori pe la Caciulata ca sa-i dea sa shada in ape sulfuroase atat pe mamica cat shi pe tata ori pe la mare sa-i care, ca tolanit taticul la soare sa mai vada fundutzu' la cate una, sa se indulceasca de tristetze de la batranetze, deci acolo l-a dus advacatutzu pe taticutzu.... la plaje.

Of shi ce delicatesuri au papat parca toate erau de Chishu drese asha ca pentru filmat...

Dar deodata, pe marea shi pe cerul senin vine acelashi mierloi impreuna cu prietenul sau cintezoi, era mierla, shi amandoua catre batran parca strigara ori cantara asha mai tare... frumos:

"shi apoi?" "shi apoi?"

shi ajunsera acasa familia din excursie shi totul era frumos, shi placut, caci baiatul advocatzea shi icata ca se shi insura cu regina frumusetzii, cu un top model, ca daca n-o lua ajungea la bordel, sarmana, shi ii facuse barbatului aceasta copii frumoshi, asha ca pentru batran, shi dragi ii erau moshului care acum nu mai plangea cu ochii ci se bucura caci in nepotzeii sai pe el se vedea, shi in ei ishi pusese toata sperantza... shi inima lui creshtea... creshtea... bucuirie mare parca era in tot satul shi in sufletul baiatului advocat era caci shtia ca taticul era mandru shi maica era multzumita, deci a facut 7 copii cu frumoasa lui, Ileana Cosanzeana lui, shi fiecare baietzash era tot mai mandru shi tot mai frumos asha cum a fost shi el la varsta lor... candva... asha ca parca de fericire plangea... bunicul lor, un fost tractorist pe tractor.

Baiatul insa a cam observat shi s-a mirat shi pe sine s-a intrebat ca de ce inima tatalui sau cand privea asha catre rasarit tot mai mult se auzea parca asha un glas surzit fie de mierla ce parea mirloi fie de cintezoi, dar el nu auzea ce canta, ci doar batranul auzea tot mai des in inima lui de mosh ales:

"shi apoi?"

batranul suspina dar ii trecea... privind la nevasta sa cat de multzumita era, asha ca o floare de nu ma uita, ca doar era bunica de advocat shi cine era ca shi ea in sat?

shi s-a stins batranul shi a murit shi baba lui shi de atuncea canta in inima lor, pasarea neincetata, mereu mereu mereu, canta frumos asha la fiecare om de insurat pentru ceva de capatat:

"shi apoi?""shi apoi?""shi apoi?"

shi a zburat acea mierla shi acel cintezoi, zburand pe cer cand pe dinainte shi cand pe dinapoi.... dar advocatul nu mai putea auzi acel suspin din inima de bunic shi glas de tatic: "shi-apoi?", asha ca un lucru fin, intotdeauna cand batranul privea catre ceva shi cineshtie pe unde se gandea.

Incheiat povestea creata shi inflorita de mine shi inca cineva din predica arh Irineu.

iar raspuns-ul catre tine draga Maria Margareta este asta:
daca m-ai facut pe mine advocat, "au doara" nu tu despre cele 7 trambitze pe mine m-ai invatzat?, ca eu nu shtiam nici de Veronica shi nici de Ioan Iovan, eu itzi raspund asha, fecioara, shi draga surioara ca chiar daca m-ai facut shi m-ai dat de sus shi pana jos cu rahat ca sa fiu pilda la sat eu itzi raspund:
"sh'apoi!" ori pe ardeleneshte se traduce "d'apoi"
deci nu m-am suparat! dar mai ales pentru ca shtiu ca ai sa ma intrebi iara exact ca shi pacala:
"raspopitule te-ai suparat?" shi iute iute briciul in nasu-l meu l-ai shi bagat... ca sa ma faci frumos numai bun pentru cantat:

"apoi, apoi, apoi" asha cum inca mai canta un batran cintezoi cu baba lui, o mierla ce parea mierloi.

mie mi-a trecut supararea : )

acuma nu shtiu daca tzie tzi-a trecut. ca se pare ca tare te-au suparat aia care tzi-au dat de lucru shi tzi-au pus in carca ca sa mi le aduci mie... supararile lor.... dar nu mie trebuia sa te plangi... ca eu ce altceva sa pot sa faca decat sa te aprob... ca vad cat eshti de invershunata shi distrata ca ma intrebi mereu asha in zeflemea de parca ash fi o stea... nu sunt un licurici shi nici macar un arici ci o gura flamanda de ochi strain ascunsa dupa o frunza de pelin ca sa m-apropii de pietre shi sa tac, sa iau cuvintele shi sa le'nec in mare, sa shuier luna s-o rasar, s-o prefac intr-o dragoste mare, asha cum ne-a invatzat Poetul Neamului Nikita Stanescu... care n-a priceput cum a invatzat Mihai Eminescu sa creada ca el a invatzat sa moara "nu credeam sa-nvatz a muri vreodata, pururea ..."

multzumita de raspuns? pucioasa draga?