View Single Post
Vechi 15.01.2009, 20:05:23
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Domnilor, ne ratacim de pomana la satana,

poi Dumnezeu s-a odihnit in fiecare zi dupa Lucrarea Sa dupa cum ne arata CLD, dupa Creatzia de fiecare zi din cele 7 zile de acum 7500 de ani, deci omul daca vrea sa tzina vre-o zi de odihna o poate alege pe oricare cu atat mai mult cu cat ziua de odihna e pentru om shi nu omul pentru ziua de Odihna cum ai citat dumneata, shi iata ca shi asculta pe Dumnezeu caci s-a Odihnit Dumnezeu mereu dupa ce a Lucrat. Dar de sus de la CLD se arata ca Sabatul cel Nou se tzine de sambata seara pana luni dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua intai, dar asha sa o tzina fara sa oblige pe altul sa o tzina ca asha o tzine el... deci se respecta ce a zis Domnul acum 2000 shi ceva de ani caci a dezlegat shi nu a desfintzat, tzinerea Sabatului nic cel vechi shi nici cel nou de pe Pamantul Cel Nou. Adica de la noi de prin Manastiri.

Ca asta inseamna sa nu fim judecatzi pentru sambete shi pentru mancare sau pentru cercuirea ori necercuirea in carne caci mantuirea inseamna omul cel Nou, intru Hristos, om care are burdufurile pregatite, innoite, cand il umple iarashi Harul, prin curgerea de sus... devenind un fiu al Omului, shi astfel frate ori fiu al Domnului Nostru Hristos.

Dar VT nu s-a desfintzat cum credem noi, ci VT am impresia ca este Valabil intruca sf a primit shi Arhierie dupa VT, caci altfel nu i s-ar fi zis "junghie shi mananca" dar nu este necesara sfintzilor shi neamurilor... dar nici desfintzata, ci doar DEZLEGATA... adica neobligatorie....

Caci Carmuirea nu se mai face dupa Lege ci dupa Legea Harului caci asha a zis sf ap Pavel: "Prin Lege, am murit fatza de Lege ca sa vietzuiesc Lui Hristos" iar sf. Ap. Petru spune: "am murit fatza de pacat"

deci iata ce am priceput de la CLD:
legea shi proorocii sunt pentru cei faradelege, pentru cei rai, pentru tot omul razvratit shi potrivnic shi uracios indiferent de unde ar fi, shi pentru extratereshtri daca vretzi, iar Legea cea Noua este pentru fii imparatziei, dar shi pentru tot omul care voieshte sa vina catre Hristos, deci pentru tot omul este, pentru vietzuirea credincioshilor in ea, pentru oamenii noi intru Hristos... care au primit sa Vietzuiasca in Har, dar pentru asta trebuie sa aiba shi burdufuri noi, mereu meru, caci altfel Harul innoitor in burdufuri peticite shi vechi nu va sta cum ar trebui pentru ca burdufurile se vor rupe nerezistand, ci doar daca au fost inoite shi ele de catre credincios...

deci nu va mai suparatzi unii pe altzii doar pentru ca va odihnitzi in alte zile... ca sunt unii care se odihnesc aproape toate zilele... shi nu greshesc fatza ce discutam noi.... dar Sabatul Cel Nou, pe Pamantul cel Nou, cel pentru Creshtinii romani shi israel-ul romanesc, caci roman shi fiu a lui Israel fost Iacov este creshtinul ori de ce neam ar fi shi Sabatul cel Nou se tzine in Cer, asha banuiesc, de sambata seara pana luni dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ziua intai.