31. Iata vin zile, zice Domnul, cand voi incheia cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda legamant nou.
32. Insa nu ca legamantul pe care l-am incheiat cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana, ca sa-i scot din pamantul Egiptului. Acel legamant ei l-au calcat, desi Eu am ramas in legatura cu ei, zice Domnul. (Ieremia 31
,, 8. Ci Dumnezeu ii mustra si le zice: "Iata vin zile, zice Domnul, cand voi face, cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda, testament nou,...13. Si zicand: "Nou",
Domnul a invechit pe cel dintai. Iar ce se invecheste si imbatraneste, aproape este de pieire. ,,(Evrei 8,8-13),
trebuia sa se schimbe si ziua de odihna, pentru a se deosebi crestinii de iudei. Daca si sarbatorirea Pastelui crestin se amana daca pica o data cu Pastele evreilor, tocmai pentru a se deosebi de evrei, cu atat mai mult ziua saptamanala de odihna care nu mai e importanta ca zi de odihna data de Dumnezeu evreilor ,,ca semn si aducere aminte ca au fost scosi din robia Egiptului,, ci ca Zi a Domnului care prin invierea Sa in aceasta zi ne-A scos din robia cu mult mai mare a pacatului, mortii si a iadului.
Iata ce spune Sfantul Ignatie care a fost ucenic apropiat al Sfantului Apostol Ioan Evanghelistul, in Epistola catre Magnezieni in anul 150:
[COLOR=Red],,Cei care au trait in randuielile cele vechi si au venit la nadejdea cea noua nu mai tin sambata, ci duminica, in care si viata noastra a rasarit, prin El si prin moartea Lui.,, (9,1)[/COLOR]
Unde era Imparatul Constantin cel Mare atunci? Cum puteau crestinii sa schimbe de capul lor ziua de odihna, (sau sa accepte de la Constantin impotriva invataturilor ierarhiei bisericesti) cand ei si-au dat viata cu sutele de mii doar ca nu au vrut sa-l cinsteasca pe imparat ca pe un zeu, aruncand doar de forma tamaie pe altarul dedicat lui (vezi Actele martirice)? E total neadevarata si lipsita de logica invatatura voastra.