Citat:
În prealabil postat de windorin
Nu putini sunt parintii si crestinii care se alarmeaza, asemenea celor fara de nadejde in Dumnezeu, atunci cand se gandesc la sfarsitul acestei lumi, la noile buletine si la Apocalipsa. Aceste probleme nu trebuie sa ne alarmeze, cum fac stirile de la TV. Domnul nu trece nimic cu vederea, trebuie doar ca noi sa dobandim harul, singurul care duce la discernamant.
Parintele Arsenie Muscalu - Dreapta raportare la Sfarsitul Lumii
Sa-mi fie cu iertare, insa am tot citit despre secte in ultima vreme, si nu putine sunt asemanarile intre "sectele milenariste" (cele care tot predica vremurile apocaliptice) si unele mesaje care circula intre "crestini".
Iertare. Zi cu pace, cu bucurie si cu dragoste atotcuprinzatoare.
|
Pai de ce sa se alarmeze Dorine ? Doar mergem la Dumnezeu,ne vom reintilni cu toti strabunii nostri,cu toti Sfintii,ar trebui sa fie bucurie ( e drept,poate si ceva ceva neliniste vis a vis de prestatia noastra din aceste zile )....
sfirsitul lumii inseamna sfirsitul raului,nu al oamenilor ,neaparat.
Adica imi este frica de sfirsitul " lumii " si nu-mi este frica ca am 148 de ani,plin de boli si nepocait cum trebuie,cu ultima spovedanie si impartasanie ha-hat in urma,ca nici nu-mi mai aduc aminte ? sau nici de moarte sa nu mai scriem ? Sfintii Parinti ne spun ca daca nu ne gindim la moarte in fiecare zi,aproape ca nici nu avem sanse de mintuire...de aici ne vine taria,nejudecarea aproapelui,lasarea lumii si luarea crucii,rabdarea,smerenia...in nici un caz frica si deznadejdea cum ar gindi unii.
F bine spune parintele Iustin,bine spune si parintele Muscalu...adica ca sa marturisesti,sa te jertfesti ( cum spune parintele Iustin ) trebuie sa "aduni" Duh Sfint,sa te sfintesti( cum spune parintele Muscalu ...sau mai bine zis parintele Serafim de Sarov)
Pai sectele acelea zic asa ca sa faca prozeliti,e precum teoria conspiratiei lansata de ...conspiratori,sau hotul care striga Prinde-ti hotul...nu-i prost dracul.
PS.dar tu nu vezi ce vremuri traim ?...ia fa un exercitiu de imaginatie si spune-mi ce vezi peste 30 de ani numai.
Zi cu pace!