Citat:
În prealabil postat de danyA
Va sugerez o discutie de genul: Apreciez la ....... ce ziceti?
|
Toate confesiunile si denominatiunile crestine se inspira din Sf. Scriptura. Interpretarea acesteia insa difera. Avand o sursa de inspiratie comuna, este de inteles ca exista niste puncte comune. Atat doar ca diferentele sunt cele care particularizeaza fiecare credinta si ii dau un caracter specific.
Vin si eu cu alte intrebari: ce are cu adevarat bun o alta credinta si nu are ortodoxia, continuatoarea neintrerupta a credintei apostolilor? De ce a fost nevoie de aparitia lor?
Nu din mandrie?
"Dintre noi au iesit, dar nu erau de-ai nostri, caci de-ar fi fost de-ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci ca sa se arate ca nu sunt toti de-ai nostri, de aceea au iesit." (I Ioan, cap.2, 19)
Iar prin ceea ce difera fata de dreapta credinta , nu putem avea cuvinte de lauda. Credinta stramba duce la traire stramba. N-ati stat de vorba niciodata cu membrii de la "Martorii lui Iehova" (de ex)? N-ati vazut ce minti inguste printre ei?
(Fata de astfel de rataciti, catolicii sunt mult mai aproape de noi, ortodocsii. Spun asta pentru ca eu am mai criticat catolicismul, insa intre catolicism si nu stiu ce secte neoprotestante nu incape termen de comparatie.)