Subiect: LEGIONARI?
View Single Post
Vechi 14.12.2006, 07:28:07
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locaţie: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

« NOI STIM CA AM TRECUT DIN MOARTE LA VIATA, PENTRU CA IUBIM PE FRATI; CINE NU IUBESTE PE FRATELE SAU RAMANE IN MOARTE.
IN ACEASTA AM CUNOSCUT IUBIREA: CA EL SI-A PUS SUFLETUL SAU PENTRU NOI, SI NOI DATORI SUNTEM SA NE PUNEM SUFLETELE PENTRU FRATI.
FIII MEI, SA NU IUBIM CU VORBA, NUMAI DIN GURA, CI CU FAPTA SI CU ADEVARUL. «
(INTAIA EPISTOLA SOBORNICEASCA A SFANTULUI APOSTOL IOAN)

VALERIU GAFENCU care este cunoscut si ca SFANTUL INCHISORILOR dupa ani de suferinta in temnita avea o boala care necesita un tratament medicamentos (si nu era singurul care avea acea boala ).
Pentru ca nu primeau medicamente boala li s-a agravat ,dar la un moment dat s-au adus niste medicamente ,bineinteles in cantitate insuficienta, si Valeriu Gafencu a primit acele medicamente vitale pt viata lui.Dar in celula cu el era un detinut care suferea de aceeasi boala si care nu avea medicamente. VALERIU GAFENCU (SFANTUL INCHISORILOR) a renuntat la medicamentele pe care le primise si le-a dat fratelui de suferinta care s-a vindecat si care traieste si azi,iar Valeriu Gafencu a murit ca un martir.El Valeriu Gafencu care era legionar adevarat (adica roman si crestin ortodox) si-a pus sufletul pt fratele lui,si-a dat viata pt el.

Imi amintesc de o intamplare din Patericul Egiptean.Un Parinte,un Sfant din Pustia Egiptului se dusese catre oras si pe drum s-a intalnit cu un om care fugea de soldatii imparatului care vroiau sa-l prinda si sa-l bage la puscarie,sau sa-l omoare (nu mai stiu sigur).Si Parintele i-a zis acelui om :fugi frate ca o sa ma duc eu in locul tau.

Cati dintre noi putem sa ne dam viata pentru fratele,pritenul,aproapele nostru ?
« IN ACEASTA AM CUNOSCUT IUBIREA: CA EL SI-A PUS SUFLETUL SAU PENTRU NOI, SI NOI DATORI SUNTEM SA NE PUNEM SUFLETELE PENTRU FRATI. «

Nu stiu cati dintre noi pot face aceasta…..

Am fost la o conferinta cu Danion Vasile (si el un simpatizant al miscarii legionare) si povestea o intamplare din temnitele comuniste.Se zice ca la un moment dat intr-o celula exista o bucata de zahar.Si prin acea celula s-au perindat mai multi legionari.Dar nici unul nu a mancat bucata de zahar (ca sa se indulceasca,sa prinda putina putere) ci fiecare s-a gandit :daca dupa mine va veni un frate care are mai multa nevoie decat mine de acel zahar.
Si zicea Danion ca el nu stie daca ar fi rezistat fara sa manance zaharul.

Nu stiu cati dintre noi am fi rezistat in acele conditii mizere :fara aer ,fara apa suficienta,cu mancare f putina,cu batai,in acea teroare psihica,departe de frati,surori,parinti,copii,chinuiti,injurati si pusi sa ne lepadam de credinta,sa renuntam la a fi crestini si romani.Si totusi legionarii au rezistat muceniceste,s-au jertfit pt credinta in Hristos si au biruit, au invins.
Parintele Calciu Dumitreasa - care si el a fost legionar si a suferit 20 de ani in temnitele comuniste si care l-a marturisit pe Hristos si care a luptat pt ca Bisericile sa nu fie daramate- zicea ca Dumnezeu l-a tinut pe fiecare detinut ,pe fiecare legionar crestin,in temnita pana cand se petrecea acea transformare in sufletul lui incat ISI IERTA DUSMANII CARE L-AU CHINUIT,SCHINJUIT,BATJOCORIT,SCUIPAT,PALMUIT …………………………………………………………..

Acestia au fost adevaratii legionari (romani si crestini).Sa dea Dumnezeu ca si noi daca nu putem sa ne ridicam la nivelul lor macar sa ne straduim sa ii respectam pt ceea ce au fost si pentru cat au suferit.

Reply With Quote