Citat:
În prealabil postat de Traditie1
Cred ca trebuie sa te îmbraci comod si optimist, sportiv. Fusta lunga pâna în pamânt e ceva deprimant si pentru cea care o poarta si pentru cei din jur iar sacou si pantofi e ceva batrânicios. Acoperirea exagerata a corpului genereaza tulburari psiho-emotionale, corpul are nevoie de aer iar omul trebuie sa se simta bine fizic si social, altfel stresul provocat de îmbracaminte se rasfrânge asupra vietii duhovnicesti.
|
Traditie1, mi-ai amintit de cele povestite de o prietena draga mie si de o varsta cu mine, care si-a petrecut o perioada din viata intr-una din Tarile Arabe, sotul ei fiind angajat temporar acolo. fiind cald umbla cu fosta midi si o bluza peste fusta, considerand ca este mai mult decat decenta. A observat insa ca toti barbatii se uitau la ea si dupa ea, comentand in araba. Mai tarziu a aflat, ca asa se imbracau si prostituatele din Rusia, care isi facea veacul pe acolo. Vezi, cate odata e buna si fusta lunga.
Poate fi si un mijloc de a te face mai longilina. Am vazut multe femei, carora fusta lunga pana la maleole le statea f bine, fara ca acestea sa apartina vreunei secte. Cred ca nu degeaba se imbracau alta data femeile cu fuste lungi. Acoperi ceea ce nu e de dat oricand si oricui. Acum cam totul e pe "taraba"; mai ales acum cu moda, cu talia lasata la femei, prin care se expune mult mai mult decat este decent. Moda din dormitor a iesit pe strada...