View Single Post
Vechi 14.12.2006, 09:28:04
MariaB MariaB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alecsandru
1. Ce ne mai puteti spune despre luna mai care sa inteleg in cultul mariologic al Bisericii Catolice, este inchinata toata Prea Sfintei Fecioare Maria. De ce? Ce inseamna, ce simbolizeaza?
2. Ce sunt comemorarile si sarbatorile? Solemnitatile am inteles ca sunt echivalentul ortodocs al sarbatorilor imparatesti, inchinate Sfintei Treimi si Prea Sfintei Fecioare Maria.
3. Spuneti-ne cate ceva despre Sfantul Nume al Mariei! desigur numele Prea Sfintei Fecioare Maria.
la aceste intrebari nu am rapunsuri complete si nu mi-am gasit timp sa fac necesarele cautari...

Luna Mai este inchinat Fecioarei Maria
la liturghiile din aceasta luna, se canta imnuri inchinate Fecioarei Maria
de ce? nu stiu exact
este o traditie care s-a extins in Biserica
ar putea avea legatura cu faptul ca aparitia Sfintei Fecioare la Fatima a avut loc in luna mai - in zilele de dinainte si dupa 13 mai, ziua aparitiei, oamenii fac pelerinaje la statuile Sfintei Fecioare si o venereaza in mod special

diferentele dintre comemorari si celebrari este ca, desi sunt tot sarbatori, la celebrari se recomada participarea intregii comunitati

Sfantul Nume al Mariei este o sarbatoare despre a carei geneza stiu doar ca are legatura cu sarbatoarea Sfantului Nume al lui Isus, dar chiar nu stiu in ce context
Reply With Quote