View Single Post
Vechi 19.01.2009, 01:21:18
Joe Joe is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de C-tin Vezi mesajul
Mai bine ne-am descoperi pacatele si ne-am pocai ca sa ne salvam si noi dar si locul pe care stam.

...in continuare textul....
Un preot si profesor de matematica polonez a castigat Premiul Templeton, cea mai mare distinctie academica din lume, pentru lucrarea prin care demonstreaza cum poate fi dovedita existenta lui Dumnezeu cu ajutorul matematicii, informeaza Times. Teoria polonezului nu ofera atat dovezi ale existentei lui Dumnezeu cat introduce indoieli asupra existentei materiale a lumii. Din juriul de anul acesta a facut parte pentru prima data si o personalitate din Romania, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel. Juriul nu tine cont de apartenenta religioasa a candidatilor, de rasa sau de sex.

Prieten cu fostul papa Ioan Paul al II-lea, Michael Heller este profesor de filosofie la Academia Pontificala de teologie din Cracovia. Polonezul s-a specializat in formule complexe care fac posibila explicarea oricarei notiuni prin intermediul calculelor matematice.

Pentru performantele sale stiintifice, Heller a fost desemnat castigatorul Premiului Templeton, care este mai consistent decat premiile Nobel. Cercetatorul va primi din partea fundatiei care acorda anual aceste distinctii peste 1,6 milioane de dolari. In varsta de 72 de ani, profesorul Michael Heller este cel de-al 38-lea castigator al premiului. Distinctia ii va fi inmanata de catre ducele de Edinburg, la 7 mai, in cadrul unei ceremonii ce se va desfasura la Buckingham Palace.

Fundatia Templeton a fost fondata de americanul de origine britanica Sir John Templeton, numit cavaler de regina Elisabeta a II-a pentru activitatile sale filantropice. Fondatorul a fixat valoarea premiului astfel incat s-o depaseasca pe cea a Nobelului, deoarece considera descoperirile spirituale superioare celor "provenite din ambitii omenesti".
Ce tampenie. In primul rand, premiul Templeton NU este mai important decat premiul Nobel. Premiul Templeton este un premiu cu o caracteristica speciala, aceea de a fi un premiu pentru "cei care incearca prin diferite metode sa descopere si sa faca inovatii in domeniul perceptiei umane a divinitatii si sa ajute la accelerarea creativitatii divine".

Deci in alte cuvinte acest premiu nu are nici o valoare. Mai ales cand e oferit de o institutie afiliata bisericii si credintei, domenii care au avut in istorie si au si acum niste probleme majore si niste contradictii stupide cu oamenii de stiinta si cu stiinta in general. Nici nu vad ce abilitatea are aceasta institutie sa ofere un premiu in stiinta...pentru ca nu are nici una. E ca si cum departamentul de chimie dintr-o universitate ofera atestate pentru literatura sau chiar religie.

Asa ca nu va mai faceti atatea sperante ca un om religios a "demonstrat" matematic ca exista dumnezeu si ca a primit de la o fundatie religioasa un premiu care sa ii multumeasca pentru descoperirea acestui lucru.

In al doilea rand, nu stiu cum se poate demonstra prin matematica existenta sau inexistenta unui Dumnezeu (ma gandeam ca mai degraba prin fizica, chimie, astrofizica si alte stiinte de acest gen), si cred ca oricine citeste acest articol si ii este indeajuns sa creada ca exista un Dumnezeu este un cretin.

In al treilea rand, va indrum sa mai cititi despre aceasta fundatie, despre acel Heller si probabil chiar sa va uitati personal peste formulele matematice oferite de el si sa vedeti daca sunteti de acord cu ele. Pana la urma, scepticismul este o activitate foarte sanatoasa.

Mie mi se pare ca acest premiu (care consta intr-o gramada de bani - 1.6 milioane dolari oferite castigatorului) nu este nimic altceva decat o mita data unui om de stiinta (sau jumate de stiinta) pentru a spune ceva frumos despre religie si dumnezeu.

Eu raman un sceptic imens in ceea ce priveste aceasta dovada matematica si acest premiu care din cate am citit in ultimele 5 minute are o istorie foarte controversata in urma lui.
Reply With Quote